Kimler alan değiştirebilecek?

Kimler alan değiştirebilecek? Alan değiştirmenin detayları ve başvuru takvimi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Aralık 2017 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimler alan değiştirebilecek?

Kimler alan değiştirebilecek?

1- Sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını başarıyla tamamlayan öğretmenler özel eğitim alanına geçebilecek.

2- Kapatılan alanlarda görev yapmakta olup görev yaptıkları alanlar dışında başka bir alanda yükseköğrenimini bitirenler Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararına göre mezun oldukları yükseköğrenim programının atanacakları alana da kaynak olması kaydıyla bu alanlara geçebilecek.

Bu kapsamda sadece alanı kapatılan öğretmenlere değişiklik hakkı tanınmaktadır. Bu tür alanlar genelde mesleki ve teknik eğitim veren alanlarda ( Matbaacılık, Gemi Yapımı, Meteoroloji vb gibi.) göze çarpmaktadır. Alan kapatıldığından o alanda öğretmenin atanacak yeri olmadığından bu tür öğretmenlere alan değiştirme hakkı verilmiştir. Örneğin Anadolu Öğretmen Liseleri kapatılınca "Öğretmenlik Meslek Dersleri" alanı kapatılmış bu öğretmenler önceden "Rehberlik" alanına geçmişlerdir. Bu örneğe uygun olanlar bu kapsamda alan değiştirebileceklerdir. Yoksa ikinci üniversite bitirip alan değiştirme bekleyenler bu kapsamda alan değiştiremeyeceklerdir.

3- Öğretmenlerin, diplomalarında yazılı yan alanlara ya da aylık karşılığı okutacakları derslerin öğretmenliğine alan değişikliği yapılmayacaktır.

Ahmet KANDEMİR

MEB, alan değişikliği atamalarını sınırlı tuttu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber