Ankara'da, 2018'de toplu ulaşıma zam olmayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 2018'de Ankara'da toplu ulaşıma zam gelmeyecek dedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2017 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'da, 2018'de toplu ulaşıma zam olmayacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 2018'de Ankara'da toplu ulaşıma zam gelmeyecek dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, A Haber'de açıklamalarda bulundu.

Mustafa Tuna'nın açıklamalarının satırbaşları

YENİ YILDA ULAŞIM ZAM OLACAK MI?

Her yıl yapılan ulaşım zammını bu yıl yapmayacağız. Ulaşımdaki maliyeti subvansiye edeceğiz. Gece hizmetimiz vatandaşı memnun etti. Tek binişlik kartları 4 liradan 3 lirada indiriyoruz. Zam olmayacak sözü belediye otobüslerini ve Metroyu kapsayacak.

YAPILAŞMA VE EMSAL

Erdoğan: Mustafayla konuştum her yerde çok katlı yapı olmayacak. Özel şahıslara emsal artışı olmayacak. o iş öldü. Kişiye özel ranta hayır. Ama kamuyla ilgili projelere emsal artışı verebiliriz. Ama vatandaş bir adada emsal 0,5 iken diğer parsele 1,5 veya 2 emsal vermeyeceğiz. Eski yapılar için şunu söyleyeyim. Komada olanlara sağlıklı olması için çaba sarf edeceğiz ve engelleyeceğiz. Yani devam eden projlere traşlama yapmaya çalışacağız. Ama hukuk çerçevesinde. Mahkemede olan itirazlar var, itirazlar var. Bunlar komada. Bunlara müdahale edeceğiz. Ama biten ölen projelere müdahale edemeyiz.

PARK PROBLEMİ ve PARK PARASI

Ankara'da İspark gibi Anpark denetimine alacağız. Bununla ilgili sözleşmeler var. İptali için çalışmalarımız var. Zira uzun süreli taahhütler var. daha sonra bunları Anpark'a devredeceğiz. Böylece vatandaş şikayeti ortadan kalkacak. Park fiyatları makul olmalı. Oradan kar beklentisi olmayacak. Hizmete önem veriyoruz.

BEDAVA PARK YERİ OLACAK MI?

Bunların hepsini değerlendireceğiz. Bazılarının bedava olması için çalışacağız.

HARFİYAT

Bütün para belediyeye yatacak. Hizmeti alan firma karşılığında parasını belediyeden alacak. Vatandaşla bir ilişkisi olmayacak. Harfiyatlarla ilgili sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Bununla ilgili sözleşmeler var. İptali için çalışmalarımız var.

KANAL ANKARA İPTAL MI OLDU

Kanal Ankara'nın kısım kısım ihalesinin yapılması düşünülmüş. Biz bunun rasyonel olmadığını düşünüyoruz. Bir müteahhit işi bitiremezse diğeri aksıyor. Projeyi bir bütün olarak ihaleye çıkacağız.

ANKAPARK

İşletme için talip var mı? Giriş ücreti ne olacak?

Şuan görüşmelerimiz var. Bir firmada baya mesafe aldık. Nihai olarak neticelendirmedik. 10 yıllık sürenin uzatılması için kanuni süre gerekiyor. Bunu hükümetimizle paylaştık. Süre uzatılırsa, daha iyi olacaktır.

AŞTİ

Vatandaşın büyük bir çoğunluğu istemiyor. Buna uyacağız. Büyük çoğunluğa uyacağız.

ESKİŞEHİR YOLU

27 Aralık'ta Eskişehir yoluna alternatif yolunu açacağız. Sabancı bulvarının devamı olacak. Çevre yolu bağlantısını yapacağız. Sincan trafiğini de rahatlatmış olacağız.

SU

16 ilçede su fiyatlarında indirime gittik. Mandıradaki fiyatları yarı yarıya indirdik. Merkezdeki su fiyatlarının indirilmesi için çabalayacağız. Belediyenin imkanlarını genişlettikçe bunu yapabileceğiz.

Gönlümüzden geçen su da bedava olsun ulaşım da bedava olsun ama olmuyor.

Lüks harcamalardan tasarruf edeceğiz.

ASKİ GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMASI

Şuan belli birimlerdeki değişiklik gerçekleştirildi. Şuan başka bir şey yok. Liyakat bizde esas. Liyakat varsa çalışacağız. Eli cebinde boş gezen adama yol veririz. İşiniz düzgün yapmıyorsa babamın oğlu olsa buna müsaade edemem.

ANKARA GİRİŞ KAPILARI

Ne yani kapıyı kapatacaz mı? Kapıları yıkmak diye bir şeyimiz yok.

BELEDİYENİN AMBLEMİ

Şuan bunlarla uğraşamayız. Kimseyle polemik ve problem yaşamak istiyoruz. Şehrin daha acil ihtiyaçları var. Biz muhalefetteki belediye başkanlarıyla da görüşüyoruz.Yok amblemdir yok semboldur, bunlarla uğraşamayız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber