Türkiye bir daha taşerona kadro vermek gibi bir hataya düşmemelidir!

KPSS'ye giren 5 milyona yakın insanımız varken, bir daha, objektif bir kriter olmaksızın alınan hiçbir gruba, 'kadro vermek' gibi bir hataya düşülmemelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Aralık 2017 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye bir daha taşerona kadro vermek gibi bir hataya düşmemelidir!

Memurlar.net'te 23 Mart 2016'da yapılan değerlendirmede "Taşerona kadro hak değil adalet değil" denilmişti.

Ancak siyasetin çarkları bu ülkede farklı dönüyor ve hak veya adalet kavramlarını dinlemiyor.

KPSS'ye giren 5 milyona yakın aday varken, objektif değerlendirme kıstaslarına göre alınmamış kişilerin Devlet kadrolarına alınması, bir grubu memnun ederken büyük bir çoğunluğu ise memnun etmemiştir.

Evet taşerona kadro dolaysıyla sürekli işçi kadrolarına atanacak olan 900 bin kişi şuan sevinmektedir.

Ancak KPSS'ye giren 5 milyon aday memnun değildir. Onlar haklı olarak, "Biz Devlet kadrolarına girmek için KPSS'ye hazırlanırken ve Devletin kadro açmasını beklerken, il teşkilatı, siyaset veya STK torpiliyle işe girenlerin Devletin sürekli işçi kadrolarına hak mıdır?" diye sormaktadır. Bu soruya verilebilecek bir yanıt bulunmamaktadır.

Ülkemizin bir daha bu türden haksız uygulamaları yürürlüğe koymaması için, herkesin duyarlı olması gerekmektedir. En başta da Çalışma Bakanımız duyarlı olmalıdır. Zira bu saatten sonra, adil bir personel alımına yönelik düzenlemeleri hayata geçirmek çok daha önemlidir. Oluşan haksızlık kaygısını minimize etmek için daha büyük çaba sarf edilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber