İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehidin ismi okuduğu okulun kütüphanesinde yaşatılacak

Kütahya'da, 1997 yılında Şırnak'ta şehit olan jandarma üsteğmen Çağlayan Irmak'ın anısına, ilkokulu okuduğu 50. Yıl İlkokulu'nda kurulan ve Irmak'ın ismi verilen Kütüphane ve Zeka Oyunları Salonu, düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2018 23:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Şehidin ismi okuduğu okulun kütüphanesinde yaşatılacak

Kütahya'da, 1997 yılında Şırnak'ta şehit olan jandarma üsteğmen Çağlayan Irmak'ın anısına, ilkokulu okuduğu 50. Yıl İlkokulu'nda kurulan ve Irmak'ın ismi verilen Kütüphane ve Zeka Oyunları Salonu, düzenlenen törenle açıldı.

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan askerinin yarasını sardığı esnada teröristlerce şehit edilen Çağlayan Irmak'ın anısına, dönem arkadaşları ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle, Kütüphane ve Zeka Oyunları atölyesi kuruldu.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, açılışta yaptığı konuşmada, şehit Irmak'ın adının yaşatılacağı bir mekanı açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ülke ve millet olarak çok önemli kutsallara sahip olunduğunu dile getiren Nayir, şöyle konuştu:

"Ne mutlu ki vatan, bayrak, namus gibi bizlere emanet edilmiş çok önemli kutsallara sahibiz. Yine inancımız gereği bu kutsallara sahip olma yolunda can verme de rütbelerin en büyüğü. Burada bir şehidimizin adını yaşatacak bir kütüphane ve zeka oyunları bölümümüzle inşallah burası açılmış olacak. Burada, kutsallarımıza verilen değeri, kutsallarımızın uğrunda şehit olmanın önemini, şehadette arkadaşlarının göstermiş olduğu vefayı, onun dönem arkadaşlarının, onun adını yaşatmak için göstermiş oldukları gayreti bir arada yaşıyoruz. Bu gayrette bulunan arkadaşlarımızı, onlara destek veren İl Jandarma Komutanlığımızı, onlara kapılarını açan okul müdürlüğümüzü ve buradan istifade edecek olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Salonun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Irmak'ın annesi Nazime Irmak ise "Ben bir oğul kaybettim ama birçok evlat kazandım. Hepsinden Allah razı olsun. Acı çok büyük ama böyle dayanışmalarda acımız bir nebze olsun azalıyor. Bütün şehit ailelerine hep böyle destek olunsun. Bizim gibi çok sayıda şehit ailesi var. Cümlesinin acısını beraber paylaşıyoruz. Yaramız kabuk tutuyor ama tekrar şehit verilince o yaramız yeniden kanamaya başlıyor. O kadar zor, o kadar güç bir şey ki anlatılmaz. Ben yaşadım inşallah başka anneler yaşamasın." diye konuştu.

Şehit Irmak'ın dönem arkadaşlarından Kemal Aksoy da Kara Harp Okulu'ndan 1991 yılında mezun olanlar olarak emekli olduktan sonra 1991'ler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adıyla bir dernek kurduklarını ve derneğin başkanlığını yürüttüğünü bildirdi.

Birlikte mezun oldukları dönemden 20 arkadaşının şehit olduğunu ve dernek vasıtasıyla arkadaşlarının hatıralarını yaşatmaya çalıştıklarını aktaran Aksoy, arkadaşlarının hatıralarını yaşatmanın yanı sıra topluma da kalıcı eserler bırakmaya çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vali Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Bülent Tatkan, İl Jandarma Komutanı Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz, diğer protokol üyeleri ile şehidin yakınları ve dönem arkadaşları tarafından kurdelesi kesilen ve içerisinde 2 bin adet kitap ve çeşitli zeka oyunları bulunan salonun gezilmesinin ardından tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber