Taşeron işçinin başvurusu kayıt aşmasında alınmayabilir mi?

Taşeron personelin başvurusunu değerlendirmek yetkisi Tespit Komisyonunda olup, bu komisyon dışındaki hiçkimsenin başvuruyu reddetme hakkı bulunmamaktadır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Ocak 2018 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşeron işçinin başvurusu kayıt aşmasında alınmayabilir mi?

1 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, taşerona kadroya başvuru sürecinde bir kaç aşama bulunmaktadır.

İlk aşamada, 11 Ocak'a kadar başvuru alınacak. Ancak başvurular sırasında evrak kayıtlarda görev alan personelin başvuruyu almama, kapsama girmiyor gerekçesiyle reddetme gibi bir hakkı bulunmuyor. Bu tür durumlarla karşılaşan personelin, evrakların kayda alınmadığına dair tespit yaptırması gerekmektedir.

Daha önce de memurlar.net'te açıklandığı üzere başvuru sırasında başvuru formunu doldurmak ve örnek dilekçeyi vermek yeterlidir. Tıklayınız.

Taşeron personel, başvuru sırasında sigorta belgesini vermek zorunda değildir.

Yapılan bir başvuruyu, yönetmeliğin 7. maddesine göre Tespit Komisyonu değerlendirmek zorundadır. Ayrıca tespit komisyonu kararını ilan edecek ve ilan edilen bu karara karşı taşeron personelin itiraz hakkı bulunuyor.

Tespit komisyonu taşrada, bölge veya il müdürünün başkanlığında en az üç kişiden oluşacaktır. Bu komisyon üyelerine taşrada mülki amirler karar verecektir.

yönetmeliğin 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. maddeleri için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber