DEAŞ'lı teröristlerin silahları PKK'dan

Bayrampaşa'da bir AVM'ye saldırı düzenleyerek ortalığı kan gölüne çevirmek isterken yakalanan DEAŞ'lılara silahları, PKK'nın verdiği ortaya çıktı. İstanbul polisi o alçakları da yakaladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ocak 2018 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DEAŞ'lı teröristlerin silahları PKK'dan

İstanbul Bayrampaşa'da bir AVM'nin otoparkında yakalanan 56 bomba düzeneği ve 67 bomba kalıbının fotoğraflarına AKŞAM ulaştı. DEAŞ'lı bombacıların bombalar ile birlikte ele geçirilen 2 tabancayı el yapımı patlayıcı ile yaralanan ve kolunu kaybeden PKK terör örgütü üyesi 'kolsuz' takma isimli Abdülmenik U. ile Ferhat K.'dan aldıkları ortaya çıktı. Abdülmmenik U.'nun PKK terör örgütü adına Sultangazi'de el yapımı bomba düzeneği hazırlarken yaşadığı bir patlama nedeniyle kolunu kaybettiği öğrenildi.

40 saldırı düzenlenirdi

Abdulmenik U. ve Ferhat K. polisin operasyonu ile yakalanarak tutuklandılar. Ele geçirilen ağırlıkları 3-4 kilogram arasında 67 adet bomba kalıbı, 16 ayrı kimyasal madde ile hazırlanan ve tesiri alüminyum ve çelik misket ile artırılan 56 adet bomba düzeneği ile DEAŞ bombacıları 40'tan fazla saldırı düzenleyebilirdi. İstanbul polisinin başarılı operasyon ile yakalanan bombaların görüntüsü bile insanları dehşete düşürmeye yetiyor.

Emanet dolabında 4 bomba düzeneği

DEAŞ'lı bombacılar bir fırın içerisine gizledikleri 4 ayrı bomba düzeneğini Bayrampaşa'daki AVM'nin emanet dolabına sokmayı başardı. İddiaya göre DEAŞ'lı bombacılar bomba düzeneklerini patlata patlata 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören alanına kadar gitmeyi planlıyordu.

Film gibi operasyonla yakalanmışlardı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombacıların Bayrampaşa'daki AVM'de olduklarını tespit ederek 27 Ekim'de film gibi bir operasyon düzenlemiş, DEAŞ'lı Mücahit Şahin P. (27), Avusturya vatandaşı eşi Sezgen P., Can Yenil ve eşi Hatice Yenil kıskıvrak yakalanmştı.

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber