'Kendi rızamla FETÖ'nün okuluna ortak oldum'

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da yer aldığı 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2018 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kendi rızamla FETÖ'nün okuluna ortak oldum'

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında 25 tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklarla avukatları hazır bulundu.

Harput ise tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmanın ilk gününde daha önce savunması alınmayan tutuksuz sanıklar dinlendi. Savunma yapan tutuksuz sanık eski Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanı ve eski Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Algül, hakkındaki terör örgütü üyeliği iddialarını reddetti.

- "FETÖ sanığı eski savcı Yılmaz bana Öcalan'ı sordu"

Duruşmada dinlenen tutuksuz sanık iş adamı Şakir U. da bir dönem Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulunda görev yaptığını, dönemin Bursa Cumhuriyet Başsavcısı şu anda ise FETÖ sanığı Namık Yılmaz'ın kendisini makamında birkaç kez görüşmeye çağırdığını belirtti.

Şakir U. Başsavcı Yılmaz'ın bu görüşmelerde kuruldaki göreviyle ilgili sorular sorduğunu aktararak, şu iddialarda bulundu:

"Bana sanki bir bilgi elde etmek istiyormuş gibi sorular sordu. Ben de kurul başkanından daha sağlıklı bilgiler alabileceğini söyledim. Bir kere de bir avukat aracılığıyla bana Öcalan'ın psikolojik durumu ve sağlık sorunu olup olmadığını sordular. İstedikleri bilgileri alamayınca başka bir kurul oluşturuldu. Bu kurula İmralı Cezaevi ve iki cezaevi daha verildi. Bu hassas noktaları o kurul izledi bundan sonra."

- "Kendi rızamla FETÖ'nün okuluna ortak oldum"

Tutuksuz sanıklardan Dinçer T. ise örgüt üyeliği ve alt kademe yöneticiliği iddialarını kabul etmeyerek, örgütün kara parasını aklamadığını öne sürdü.

Dinçer T, 1,8 milyon lira karşılığı FETÖ'ye ait Özel İlkbahar İlkokulu'na ortak olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Ben 1 milyon 800 bin lira vererek İlkbahar İlkokulu'na ortak oldum kendi rızamla. O dönem bu okulun FETÖ'ye ait olduğunu biliyordum ama onların böyle insanlar olduğunu bilmiyordum. Bank Asya'da param olduğu doğrudur. Uludağ Kültür Eğitim Vakfı'na yaklaşık 110 bin lira peyder pey bağış yaptım. Örgüte üye değilim, beraatımı talep ediyorum."

- "Kendi ciğerin yanmış gibi savunma yapıyorsun"

Sanık Dinçer T'nin avukatı ise savunmasını yaparken, "Müvekkilimin mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını istiyoruz, ailesi ne yiyip, içecek?" deyince, mahkeme başkanı, "Sen kendi ciğerin yanmış gibi savunma yapıyorsun, burada yargılanan müvekkilin sen değilsin." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının tutuksuz sanıklar iş adamları Feridun K, Emin A, Hilmi G. ve Şakir U'nun tutuklu yargılanmaları için mahkemeye dilekçe verdiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, tutuklama taleplerini cuma günkü duruşmada değerlendirecek.

Duruşma tutuksuz sanıkların dinlenmesiyle yarın da devam edecek.

Mustafa Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber