İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TBMM, neden, bilişim personeli alımında, KPSS puanı olmayanlara otomatik olarak 70 puan verdi?

Tüm bilişim personeli alım ilanlarında, KPSS puanı olmayanlara otomatik olarak 70 puan verilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM, neden, bilişim personeli alımında, KPSS puanı olmayanlara otomatik olarak 70 puan verdi?

CHP Grup Başkevekilinin "TBMM Başkanlığı, 22 bilişim personeli almak için ilana çıktı ancak "KPSS puanı olmayan adayların puanını otomatik olarak 70 diye değerlendiriyor. Yandaş başvuruları topluyorlar". dedi. Ancak bu tepki yanlış bir tepkidir. Zira bu işlemi TBMM değil tüm kamu kurumları yapmaktadır.

Nitelikli bilişim personeli, her kurumun en ciddi ihtiyaçlarından biridir.

Devlet, kamu kurumlarının büyük ağ sistemlerini yönetecek yazılım bilen bilişim personeli ihtiyacını karşılamak için, hem alınacak sözleşmeli personelin ücretlerini 5 katına kadar artırdı hem de 2008 yılında "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğini" yürürlüğe koydu.

Bu yönetmelik, tüm kamu kurumlarının alacağı sözleşmeli bilişim personelinin çerçeve yönetmeliği olup, yönetmeliğin 8/2 maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı (70) olarak dikkate alınır."

Yani, sadece TBMM değil tüm sözleşmeli bilişim personeli alım ilanlarında, KPSS puanı olmayanlara otomatik olarak 70 puan verilmektedir.

Bu nedenle, CHP Grup Başkevekilinin "TBMM Başkanlığı, 22 bilişim personeli almak için ilana çıktı ancak "KPSS puanı olmayan adayların puanını otomatik olarak 70 diye değerlendiriyor. Yandaş başvuruları topluyorlar". şeklindeki tepkisi doğru bir tepki değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber