Morbeyin listesindeydiler, ihraç oldu

Üniversitede çalışan bazı öğretim elemanları, ismi morbeyin mağdur listesinde yer almasına rağmen, 697 sayılı KHK ile ihraç oldular

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Morbeyin listesindeydiler, ihraç oldu

Üniversitede çalışan bir öğretim elemanı, 28 Aralık'ta yayımlanan morbeyin uygulamalarından kaynaklı mağdur listesinde yer almasına rağmen, bugün ihraç oldu.

Memurlar.net olarak görüştüğümüz öğretim görevlisi, 28 Aralık'ta tesadüfen memurlar.net'te yer alan telefon listesinde telefonunu gördüğünü, daha sonra Savcılıkça çağrıldığını ancak, 12 Ocak 2018'te yayımlanan 697 sayılı KHK ile ihraç edildiğini belirtti.

Yine telefonda görüştüğümüz bir başka morbeyin mağduru, 5 ay cezaevinde kaldığını, telefonunun Savcılık listesinde yer aldığını ve 28 Aralık 2017'de tahliye edildiğini, bu tahliye üzerine, açıkta olduğu için göreve iade edilmeyi beklerken, tutukluluk halinden dolayı üniversitesinin daha önce YÖK'e yazdığı yazı esas alınarak, 12 Ocak 2018 itibariyle ihraç edildiğini belirtmektedir.

Yeri geldiğinde 1000 yıllık Devlet geleneğinden bahseden hükümetin, böyle bir hatayı yapması anlaşılır bir şey değildir.

Bu sorun, FETÖ'nin Android uygulamalarıyla Bylock'a bulaştırılan 11bin 480 kişilik mağdur listesinin tam ve zamanında, ilgili kurumlara ulaştırılmamasından ve Başbakanlık'ın bir merkezi denetim işlevini tam olarak yerine getirememesinden kaynaklanmıştır.

Umarız, yaşanan bu sorunlar, kısa bir süre içinde yayımlanacak iade KHK'sıyla düzeltilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber