İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Edirne'de FETÖ'den yargılanan 26 kişinin davasına devam edildi

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne'de FETÖ'den yargılanan 26 kişinin davasına devam edildi

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 2014 yılında 'Zaman'a sahip çık' eyleminde yer aldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Serkan Uslu, Yavuz Yakut, Yusuf Özalp, Ersin Bulut, Hakkı Yurttaş ve Abdulkadir Akyel ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Sanık Uslu, savunmasında suçlamaları reddederek, "Basın açıklamasında slogan atmadım, pankart taşımadım. Orada çok da durmadım. Gerek şahsım gerekse ailem sıkıntı içerisindeyiz. Aile bütünlüğümüz tehlikede. Bir buçuk yıllık tutukluluk sürem göz önünde bulundurularak tahliyemi talep ederim." dedi.

Sanık Yakut ise esnaf olduğu için ticaret yaptığı çoğu şirketin Bank Asya ile çalıştığını savundu.

Sadece Bank Asya ile değil başka bankalarla da çalıştığını ileri süren Yakut, şunları söyledi:

"Bu bankayla çalışmanın suç olduğunu bilseydim çalışmazdım. Zaman protestosunu adliyeden çıktığımda tanık olduğumdan, yemek şirketi olarak çalıştığım kişileri gördüm, yanlarına gittim. Suç olduğunu bilseydim gitmezdim. Ben terörist değilim. Hiçbir terör örgütüne üye olmadım. Bütün terör örgütlerini lanetliyorum. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Eğer bilseydim, şimdiki aklım olsaydı ne bu şirketlerle çalışır ne ByLock kullanır ne gösteriye katılır ne de Bank Asya ile çalışırdım."

Savcı, mütaalasında, sanıklar Uslu, Yakut, Özalp, Bulut, Yurttaş ve Akyel'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmaları ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber