Geç olmadan bu çığlığı duyun

Derya Güler 'koruma kararı'na rağmen sokakta eşi tarafından 18 yerinden bıçaklandı. Saldırgan üç ay sonra hapisten çıktı! Oğluyla sığınma evinde kalan genç kadın, eşinin kendilerini ölümle tehdit ettiğini açıkladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Ocak 2018 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geç olmadan bu çığlığı duyun

Derya Güler (27) eşinden şiddet gördü, şikayetçi oldu, koruma istedi. Ancak koruma kararına rağmen eşi tarafından sokakta 18 yerinde bıçaklandı. Hastanede 15 gün yaşam mücadelesi verdi. Eşi Erdem Güler ise sadece 3 ay hapis cezası aldı. Cezasını tamamlayıp hapisten çıktığında şiddet uygulamaya devam etti. Şiddete 'yeter' deyip 1 yaşındaki oğluyla kadın sığınma evinde kalmaya başlayan Güler, boşanma davası açsa da eşinden kurtulamadı. Sığınma evine gelen eşinden kurtulmak için tekrar şehir değiştirmeye karar veren Güler, oğluyla başka bir şehirdeki sığınma evine yerleşti. Ama tedirginliği sona ermedi. Çünkü iddiaya göre, eşi hala genç kadını, 'Seni de çocuğu da öldüreceğim' diye tehdit ediyor. "Ölümün gölgesinde yaşıyorum" diyen Güler, yaşadıklarını Milliyet'e anlattı:

'Ortada polis yoktu'

"Bıçaklandığımda panik butonuna basmıştım ama ortada polis yoktu. Polisleri hastanede gördüm. Olaydan sonra o adam tutuklanıp cezaevine gönderildi ama yaralarım iyileşmeden dışarı çıktı. Cezaevinden çıktığında zorunluluktan aynı evde kaldık, sonra yine şiddet görmeye başladım, oğlum çok küçüktü, ailemin yanına gidemezdim, çünkü ailemle tehdit ediliyordum. Ben de oğlumla Bursa'daki bir sığınma evine yerleştim, güvenlik nedeniyle sürekli aynı yerde kalmıyorum."

'Oğlumu asla vermem'

Yeni gittiği şehirde yeni hayata başlamaya çalıştığını söyleyen Güler, boşanma davası açtığını ancak oğluyla ilgili önemli bir sıkıntıyla karşılaştığını söyledi. Güler, İstanbul Maltepe'de iki çocuğun babaları tarafından öldürülmesiyle sonuçlanan velayet sorununun benzeriyle karşı karşıya olduğunu anlattı: "2016 yılında oğlumun velayeti bana verildi, bu adamın da ayda iki defa oğlunu görmesi kararı alındı. Bu adam daha önce oğlunu kaçırdı ve oğlumla birlikte intihar etmek üzereyken polisler son anda müdahale etti. Ayrıca bu adam madde bağımlısı. Biz bunları mahkemeye sunduk. Bu adamın beni 18 yerimden bıçakladığı için de cezası var. Ama bunlara rağmen bu adam ayda iki defa oğlunu görecekmiş! Oğlunu ölümle tehdit eden bir babanın çocuğunu görmesi ne kadar doğru? 4 yaşındaki bir çocuğu kim koruyacak? Ben kime güvenip bu çocuğu o adamın yanına göndereceğim? Kesinlikle kabul etmeyeceğim. Karara itiraz için istinaf mahkemesine dilekçe sunduk. Oğlumun sonunun babaları tarafından öldürülen çocuklar gibi olmasını istemiyorum. Mahkeme ne karar verirse versin oğlumu o adama vermeyeceğim."

'4 yıldır rapor bekliyoruz'

Can güvenliği endişesi içinde yaşadığını belirten Derya Güler, "Bu adam bizi bulup öldürmesin diye yıllardır ailemden ve geçmişimden uzakta yaşam mücadelesi veriyorum. Ben öldürülmek ya da evlat acısı yaşamak istemiyorum. Ne benim ne de oğlumun ölmesine izin vermeyeceğim. Koruma kararı yerine bu adama yaptıklarından dolayı hapis cezası verilsin. Ceza alması için adli tıp kurumundan gelecek raporu bekliyorlarmış. 4 yıl oldu biz hala rapor bekliyoruz" dedi.

İstinaf mahkemesine eşiyle ilgili her şeyi anlattı

Derya Güler'in avukatı aracılığıyla istinaf mahkemesine sunduğu dilekçede eşi Erdem Güler'in 'Madde bağımlısı ve şiddete eğilimli olması, genç kadını defalarca bıçaklaması ile canına kast etmiş olması, genç kadının bıçaklanmada aldığı ağır hasar nedeniyle sonraki gebeliğinde karnındaki bebeğini kaybetmesi ve hakkında açılmış ceza davalarıyla verilmiş hükümlerin bulunması' yer aldı.

Yaralarını gösterdi

Eşi tarafından bıçaklanan Derya Güler gözyaşları içerisinde, vücudundaki bıçak izlerini gösterip, "Bakın bu yaralar yüzünden yaşadığım kanamalar nedeniyle ikinci bebeğim karnımda öldü. Bana tüm bunları yapan adam hala dışarıda, istediği hayatı yaşıyor ve beni tehdit etmeye devam ediyor" dedi.

Çiğdem Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber