Erdoğan: Milli mutabakatla yeni dönemin önü açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bu can bu tende oldukça bizim kimse boynumuzu bükemez. Milli mutabakatımız 2019 yılında Türkiye'nin önünü açacak. Tavanda da tabanda da mutabakatımızla o CHP zihniyetine gereken dersi vereceğiz" dedi. FETÖ elebaşı ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Zannediyor ki Amerika ölene kadar onu koruyacak. Seni biraz daha kullanır kullanır ondan sonra kirli çamaşır olarak kapının önüne atar. Sen millete ihanet ettin, bunun bedelini ağır ödeyeceksin"dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2018 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Milli mutabakatla yeni dönemin önü açılacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat İl Kongresi'ne katılamak için Tokat'a gitti. Kongrenin yapıldığı salonun dışındaki vatandaşlara hitap eden Erdoğan, MHP ile yapılacak ittifaka vurgu yaptı. FETÖ elibebaşına sert sözler söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: "6. Olağan Kongre vesilesiyle bugün Tokat'tayız. 3.5 yıl oldu, artık bunu geride bırakıyoruz, bugün yeni bir milada başlıyoruz. Bu milli irade, yerli irade oldukça, 2019'un martı, kasımı geliyor mu? Milli mutabakatımızla beraber Türkiye yeni bir dönemin önünü aılacak. Bu adımlarla beraber Bir birlik, beraberlik. Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını da duydunuz. Görüşmeleri duydunuz, gördünüz. Bir milli mutabakatı hep beraber sağlayacak, tavanda da tabanda da karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacak. Buna hazır mıyız? Öyleyse daha çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Birileri bizi bölmeye çalışıyor. Onlara da gereken dersi arazide vereceğiz.

"ZANNEDİYOR Kİ AMERİKA ÖLENE KADAR BENİ KORUYACAK"

Bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Kim ki gayret eder, askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, güvenlik korucularımızla, millet olarak F-16 oluruz, helikopterlerimizle, tank, toplarımızla beraber bunların inlerine kadar girdik, giriyoruz ve gireceğiz. 780 bin kilometre kare şehit kanları ile yoğrulmuştur. Pensilvanya'da ne işin var? Zannediyor ki Amerika ölene kadar beni koruyacak. Seni biraz daha kullanır kullanır ondan sonra kirli çamaşır olarak kapının önüne atar. Sen millete ihanet ettin, bunun bedelini ağır ödeyeceksin."

Daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçen Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmasının satır başları ise şöyle:

Tokat, vefanın, dayanışmanın, kardeşliğin ve huzurun şehridir. 6 bin yıllık geçmişi ile Tokat, tarih, medeniyet ve kültür şehridir. Gerek yurt içi gerek yurt dışında terör örgütleri arasında ayrım yapmadan mücadeye devam ediyoruz.

15 Temmuz gecesi 251 vatan evladını şehit ve 2196 vatan evladını gazi eden FETÖ'cü hainlere döktükleri kanın hesabını soruyoruz ve sormaya da devam edeceğiz. Nereye girerseniz girin oralarda da sizi bulacağız çıkartacağız ve yargıya teslim edeceğiz. Pensilvanya'daki şarlatan kendine yeni bir inanç yeni bir din icat etmiştir. Devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz.

AFRİN OPERASYONU ÇIKIŞI!

34 yıldır 50 bin insanımızın canına mal olan bölücü terör örgütünün de kökünü kurutacağız. Bizim nazarımızda PKK neyse DEAŞ da odur. FETÖ ne kadar vahşi örgütse, DHKP-C de YPG de vahşi terör örgütüdür. Şimdi Amerika isimler değiştiriyor. Sosyal Demokratik Güçler veya Suriye Demokratik Güçleri... Bunları artık yutmuyoruz. İkide bir isim değiştirmek sureti ile Amerika bizi mi aldatacaksın? Tüm batıya sesleniyorum. Terör örgütlerinin bir başka terör örgütü ile mücadelesine fırsat veren ülkeler ikili ilişkilerimizi zedeliyor. Bunu bilmeleri lazım. Terörist Gabar'da da teröristtir, Kandil'de, Sincar'da, Afrin'de de teröristtir. Birileri kısa vadeli çıkarları adına bu katil sürüleri arasında ayrım yapabilir. Ama Suriye ve ülkemizdeki teröristleri biz çok iyi biliyoruz. Ne dedim; Bir gece ansızın gelebiliriz. Geceler bitmez.

Geceler çok özgürlüklere gebedir. Onun için bizim gecelerimiz de bunlara çok gebe. Bizi izlesinler ve şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Ve kimi ülkeler resmi olarak terörist kabul ettiklerini meşrulaştırmaya çalışabilir. Ama bizim için terörist her yerde teröristtir. Türkiye bu şer şebekelerinin topunu birden mezara gömebilecek imkana sahiptir. Bak şimdi gelirken tepemizde ATAK helikopterlerimizi gördük. Bunlar bizim şu 15 yıllık iktidarımız döneminin şu anda ordumuza kazandırdığı yerli helikopterlerimizdir.

"SINIRIMIZI TERÖRDEN ARINDIRMA OPERASYONUMUZU AFRİN'LE DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Önümüzdeki günlerde güney sınırımızı terörden arındırma operasyonumuzu Afrin'le devam ettireceğiz. Dostluk, stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz birlikte hareket edebileceğimiz ümit ediyoruz. Afrin operasyon sırasında bu güçlerin terör örgütü ile aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum.

TOKAT'A YENİ HAVALİMANI

Son 15 yılda Türkiye'nin tamamı büyüdü. Sizler AK Parti dönemlerinde Tokat'ın nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorsunuz. Tokat'a 15 yılda 255 km bölünmüş yol yaptık. Şu anda yapımı devam eden 9 adet yol projemiz var. Hedefimiz Tokat'ımıza yakışır yeni bir havalimanı yapmak için kolları sıvıyoruz. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı geliyor. Bu yıl başlayıp 2020 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Tokat 3 baraj ve bir gölet inşaa ettik. 9 adet barajın yapımı devam ediyor. Tokatlı çiftçilerimize 2017 yılında 93 buçuk milyon lira tarımsal destek verdik. Bay Kemal de diyor ki çiftçiler yok oldu. Kemal senin böyle bir derdin yok. Bay Kemal bunu duy, 15 yılda Tokatlı çiftçilerimize 805 milyon tarımsal destek verdik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber