Belediyeden öğrencilere 'umre' ödülü

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesince düzenlenen yarışmada dereceye giren 147 öğrenci, umreye gönderilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2018 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeden öğrencilere 'umre' ödülü

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesince düzenlenen yarışmada dereceye giren 147 lise öğrencisinin umreye gönderileceği bildirildi.

Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün yürüttüğü proje kapsamında, belediye tarafından dağıtılan "İslam İlmihali" kitabından sınava girerek başarılı olan 147 öğrenci, umre heyecanı yaşıyor.

Ödüle layık görülen öğrencilere, İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, umre hakkında bilgi verildi.

Burada, öğrencilere hitap eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta umreye gitmenin çok önemli olduğunu belirterek, "Hepinizi tebrik ediyorum. Allah umrenizi şimdiden mübarek eylesin." dedi.

Geçen yıl da "Hazreti Peygamber'in Hayatı" kitabından sınav yapılan öğrencileri umreye gönderdiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız, milli ve manevi değerlerimizle donatılmış bir nesil yetiştirebilmek. Dünya hayatı çok kısa ve fani. Bu kısa hayatı verimli bir şekilde değerlendirip Allah için, devlet, millet ve ümmet için gayret ederek ve çalışarak geçirmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıl başlattığımız proje yoğun ilgi görünce umreye gönderdiğimiz öğrenci sayısını 48'den 147'ye çıkardık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz iş birliğinde, Şahinbey ilçesinde öğrenim gören 44 bin lise öğrencimize İslam İlmihali kitabını dağıttık ve onlar içerisinde bir yarışma düzenledik. Düzenlenen yarışma sonrasında başarı gösteren her okulun birinci, ikinci ve üçüncüsünü umreye göndereceğiz. Sevgili öğrenciler, oraya gittiğinizde devletimiz, milletimiz ve Cumhurbaşkanımız için dua edin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber