Bylock listesinden çıkıp da hala işsiz kalanlar, 15 Temmuz gecesindeki Bekir Bozdağ'ı arıyor

Devlette sözleşmeli çalışmakta iken iş akdi fesih edilenler, Devlet kendilerini Bylock listesinden çıkarsa da, son 697 sayılı KHK'da bir hüküm yer almadığı için, hala işsizler.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ocak 2018 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlette sözleşmeli çalışmakta iken iş akdi fesih edilenler, Devlet kendilerini Bylock listesinden çıkarsa da, son 697 sayılı KHK'da bir hüküm yer almadığı için, hala işsizler.

OHAL işlemleri daha önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin koordinasyonunda yürüyordu.

Daha sonra bu görev Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a geçti.

Ancak bu iki Bakan da, Devletin kendilerine verdiği görevi layıkıyla yapamadı. Bu nedenle mağduriyetler çözülemiyor.

6 Ocak 2018'de memurlar.net'te yer alan haberde, Mor beyin listesine yönelik olarak çıkacak iade KHK'sında, Devlete bağlı kurumlarda taşeron olarak çalışsın veya çalışmasın, iş akdi fesih edilenler için düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekilmişti.

Bu uyarılara rağmen, 697 sayılı KHK'da diğer iade KHK'larında yer alan hükümler tekrar edildi.

Herhangi bir kapsayıcı hüküm yer almadığı için de, gerek taşeron personel olarak gerek MEB'de sözleşmeli öğretmen olarak gerekse de THY, Türk Telekom, Aselsan, Türksat, Tübitak gibi kurumlarda işçi olarak çalışanlar, Bylock listelerinden çıkmış ve Devlet hatasını kabul etmiş olsa bile, Devletin görev verdiği bakanların yeterince dikkatli çalışmamasından dolayı mağdur olmuşlardır.

Her habere cevap veren Bekir Bozdağ nedense bu tür mağduriyet haberlerinde kafasını kuma gömmektedir.

Oysaki, tüm mağdurlar, Bekir Bozdağ'ın, TBMM'ye bombaların yağdığı 15 Temmuz gecesi gibi cesur ve mert olmasını beklerdi.

İade edilmeyen morbeyin mağdurlarının yaşadığı sorun nereden kaynaklanıyor! Üniversitelerdeki Morbeyin programı mağdurları iade olamadı! Bekir Bozdağ, takipsizlik kararı alanların yaşadığı mağduriyeti çözmeli! 697 sayılı iade KHK'sında, özel şirketlerde çalışırken çıkarılanlar için hiçbir şey yazılmadı

İŞTE 15 TEMMUZ GECESİNDEKİ BEKİR BOZDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber