İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığına ceza verilmedi

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık hakkında etkin pişmanlık hükümleri gereği ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ sanığına ceza verilmedi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığa, etkin pişmanlık hükümleri gereği ceza verilmedi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık İ.K. İstanbul'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan İ. K. savunmasında, ByLock programını kullandığını belirtti.

Bu yapıya ait dershaneye gittiğini ve evlerde kaldığını anlatan sanık İ.K, şunları kaydetti:

"Üniversiteyi kazandığımda maddi imkansızlıklardan dolayı bu yapıya ait evlerde kaldım. ByLock programını kullandım. ByLock'u Whatsapp gibi bir program sanarak yükledim. Burada muhabbet ediyorduk başka bir şey gelmiyordu. Ben arkadaşlarımı Fetullah Gülen'in oyunlarına karşı zaten uyarıyordum. Üzerinde parmak izim çıkan Fetullah Gülen'in kitaplarını mecbur olarak okutuyorlardı."

Daha sonra Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın etkin pişmanlıkta bulunduğu için hakkında ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de sanığa etkin pişmanlık hükümleri gereği ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber