İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bingöl'deki FETÖ davasında karar

Aralarında sözde "il imamı" olduğu iddia edilenlerin de bulunduğu 20 kişinin yargılandığı davada, sanıklardan 2'sine 18'er yıl, diğerlerine 2 yıl 2 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'deki FETÖ davasında karar

Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan, "il imamı" olduğu öne sürülen 3 kişinin de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 20 sanık, 2 yıl 2 ay ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Bingöl 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Adem Ergül, Fayik Kızıl, Resul Solmaz, Yahya Can ve Zafer Daştan tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanıklar, savunmalarında, suçlamaları kabul etmedi, tahliye ve beraat istedi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, toplanan delillere göre sanıkların FETÖ/PDY'nin Bingöl'deki sivil yapılanması içerisinde yer aldığını belirtti. Savcı, sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sözde "il imamı" olan sanıklar Yahya Can ile Zafer Daştan'a 18'er yıl, diğerlerine ise 2 yıl 2 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verdi. Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan sanıklardan 2'sinin de tahliyesini kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber