Kastamonu'da 4 eski polis memuruna FETÖ'den hapis

"Silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla yargılanan 4 eski polis memuruna 6 yıl 3 ay ila 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da 4 eski polis memuruna FETÖ'den hapis

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 4 eski polis memuruna 6 yıl 3 ay ila 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Adnan Fikirli ve Can İsmet Demirel ile tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Akca ve avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Yalçın Çalışkan ise duruşmaya gelmedi.

Can İsmet Demirel savunmasında, "Bir örgüt içerisinde yer almam mümkün değildir. Bu saldırıdan sonra psikolojik tedavi gördüm. Mağdur oldum. Ailem de aynı mağduriyeti yaşamıştır." dedi.

Adnan Fikirli de 530 gündür tutuklu olduğu söyleyerek örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia etti.

Tutuksuz sanık Mehmet Akça da suçlamaları kabul etmeyerek iddianın çelişkilerle dolu veriler içerdiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Adnan Fikirli ve Can İsmet Demirel'i 7 yıl 6'şar ay, Mehmet Akça ve Yalçın Çalışkan'ı ise 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber