Düzce'deki FETÖ davalarında karar

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay ile 6 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum edilen 2 sanık, tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce'deki FETÖ davalarında karar

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Recep Özel ve Arif Kuş ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık Özel, savunmasında, iki ayrı telefonunda örgütün haberleşme programı "ByLock"un tespit edildiğinin ve bunlardan birinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemelere gönderilen "Mor Beyin" listesinde yer aldığını söyledi.

Telefonunda tespit edilen programda kullanıcı adının 'burakreis' olarak kayıtlara geçtiğini anlatan Özel, "ByLock tespit edilen telefon numaralarının bir tanesi 'Mor Beyin' listesinde yer almış, kod adı da zaten Burak gözüküyor. Ben ByLock kullanmadım. Bu hattı da zaten 2015'te satın aldım. İkinci hattımda da araştırma yapılırsa suçsuz olduğum ortaya çıkacaktır. Benden önce bu hattı kullanan giriş yapmış olabilir, bunun da araştırılmasını talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık avukatının müdafaasının ardından son sözü sorulan Özel, "Suçsuzum, bunların nasıl olduğunu hala anlamadım. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum ettiği sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti.

Aynı mahkemede yapılan ikinci duruşmada tutuklu sanık Arif Kuş, savunmasında, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

FETÖ ile bağlantılı okulda çalıştığını ifade eden Kuş, "İki çocuğum var. Mecburiyetten bu okulda çalıştım, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Arif Kuş'un, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay ile cezalandırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber