İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit askerlerin ailelerine acı haber ulaşıyor

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2018 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit askerlerin ailelerine acı haber ulaşıyor

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in (27) Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı.

Bitlis'in Hizan ilçesi İncirli köyü Giriziyaret Tepe mevkiinde, bölgeyi PKK'lı teröristlerden temizlemek ve onların kullandığı sığınak ve barınakların imha edilmesi için başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu' kapsamında Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı unsurlarınca icra edilen arama-tarama faaliyeti esnasında çığ düştü.

Şehadet haberi Mersin'e ulaştı

Olayda 5 asker şehit olurken 12 asker yaralandı. Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek'in Mersin'deki ailesine acı haber ulaştı. Evlatlarının şehadet haberini merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki evlerinin önünde Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ile askeri yetkililerden alan baba Salim ile anne Sebahat Tek, gözyaşlarına boğuldu. Ailenin oturduğu ev ve yakındaki binalar Türk bayraklarıyla donatılırken, baba ve anneyi komşuları ve yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit Tek'in kardeşinin de asker olduğu ifade edildi.

Şehidin cenazesinin Mersin'de yapılacak olan askeri törenle son yolculuğa uğurlanacağı öğrenildi.


Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Taştepe'nin memleketi Konya'nın Ereğli ilçesindeki babaevinde yas var.

Şehit Taştepe'nin (22) Ereğli ilçesi Çayhan Mahallesi'nde yaşayan ailesine haber, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve diğer askeri yetkililer tarafından verildi.

Yetkilileri yolda karşılayan şehidin babası Çakır Taştepe, büyük üzüntü yaşadı. Acı haberi alınca fenalaşan bazı aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Gülten Taştepe'yi ise yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehit askerin babaevine Türk bayrağı asıldı.

Taştepe ailesinin 3 çocuğundan en büyüğü olan şehidin, bekar olduğu öğrenildi.


Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu'nun Balıkesir'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehit Kulaoğlu'nun Altıeylül ilçesine bağlı Dinkçiler Mahallesi 2. Güllük Sokak'ta oturan babası Necdet Kulaoğlu'na acı haber, aralarında Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya ve Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman'ın da bulunduğu heyet tarafından verildi.

Şehadet haberinin ardından Kulaoğlu'nun baba evine Türk bayrağı asıldı.

Bu arada, Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görev yapan Karesi ilçesi Vicdaniye Mahallesi doğumlu Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu'nun Bitlis'in Hizan ilçesinde devam eden operasyon esnasında çığ düşmesi sonucu şehit olduğu belirtildi.

Şehidin Balıkesir'e nakli ve defin işlemleriyle ilgili çalışmaların devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Başta şehidimiz Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Balıkesirli hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.


Bitlis'in Hizan ilçesi Giriziyaret Tepe bölgesinde çığ düşmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan'ın Çankırı'daki ailesine şehadet haberi verildi.

Bitlis'te PKK'ya yönelik yapılan operasyon esnasında çığ düşmesi sonucu şehit olan J. Uzm. Çvş. Yüksel Kapdan'ın Çankırı'daki baba ocağında yas var.

Yüksel Kapdan'ın şehit haberi Çankırı Merkez Abdulhalik Renda Mahallesi Ankara Caddesi Çilingir Fevzi Usta Sokak üzerinde bir apartmanda yaşayan ailesine acı haber akşam saatlerinde İl Jandarma Komutan V. Hıdır Ayçiçek, Şehit ve Gazi Ailesi Derneği Başkanı Yüksel Teke, askeri erkan ve yetkililer tarafından verildi. Haberi alan acılı aile bireyleri zaman zaman fenalaşarak 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi. Şehit babası Abdurrahman Kapdan'ın oturduğu sitede apartman görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

Abdurrahman ve Satı Kapdan çiftinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan Şehit Yüksel Kapdan'ın nereye defnedileceği henüz netlik kazanmadı.

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından şehidin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber