Başkasının kullandığı hattan dolayı Bylock mağduru olanlar aklanmayı bekliyor

FETÖ'yle ilgisi olmamasına rağmen gerek ortak hat kullanımından gerekse de akrabasına aldığı hattan dolayı Bylock kullanmış görünen ancak yapılan soruşturmalarda Bylock kullanmadığı tespit edilen mağdurlar, görevlerine iade olmayı bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ocak 2018 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkasının kullandığı hattan dolayı Bylock mağduru olanlar aklanmayı bekliyor

FETÖ'yle ilgisi olmamasına rağmen gerek ortak hat kullanımından gerekse de akrabasına aldığı hattan dolayı Bylock kullanmış görünen ancak yapılan soruşturmalarda Bylock kullanmadığı tespit edilen mağdurlar, görevlerine iade olmayı bekliyor.

Hem ilgili Bakanlıkların hem de OHAL komisyonunun bu tür zaten artık netlemiş konuları daha hızlı çözmesi gerekmektedir.

Aşağıda, akrabasına verdiği hatta Bylock çıkan ve hayatı altüst olan Serdar Korkmaz adlı öğretmenin yaşadıklarını paylaşıyoruz.

Merhaba sayın editör...Nezaket buyurur ve anlatacaklarımı okursanız bu sizin gönlümdeki yerinizi perçinler ve ilginizi çekebilecek şeyler duyup bu işlerin nerelere gittiğini özellikle Anadolu coğrafyasında neler yaşandığını, alnı secdeye değen fakat fetö melanetiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan insanların nasıl bu işlere bulaştırıldığı noktasında belki az da olsa bir seyler anlatabilirim...

Sizi ve açıklamalarınızı yıllardır takip ederim...Yozgatlıyım... Üniversite hayatım Erzurumda geçti...Yıllarca ülkü ocaklarında yoğrulmaya çalıştım...Vatan....Millet ve Devlet sevgisiyle evlatlar ve öğrenciler yetiştirmeye çabaladım...ama kader i ilahi daha fazla müsade etmedi mesleğimi icra etmeye...
Konu şu...

Meseleler malum...Yozgat merkezde bir ortaokulda 14 yıldır Türkçe öğretmeni olarak çalışırken 14 Şubat 2016 da Fetöyle ilişkisi bulunan personel başlığıyla tek cümleyle açığa alındım... Gerçek nedeni aylarca kimseden öğrenemedim... Başvurmadığım yer kalmadi... Zira ne banka ne dernek ne okul ne sendika ne de bahsi geçen 16 kriterden hicbiri yoktu... Hayat tarzım zaten buna ve bu yapıya uygundeğildi (Umarım burada herkeste olduğu gibi aklınıza o zaman kriptodur fikri gelmez)

Bütün Yozgat şahittir...Yozgatlı bir gazeteciye veya istediginiz birine beni sorsanız ya da araştırtsanız saçmalamayın bu adamın ne alakası var der...her neyse...biz (eşim annem babam öğrencilerim okul idaresi vs. vs..)tam iade olacağız derken aradan tam geçti mi 5 ay... Bu süreçte bir ak parti milletvekili danışmanı -kendisi arkadaşımın ağabeyi olur- durumu sorduğunu hakkımda hiçbir şey olmadığını en kısa sürede göreve döneceğimi endişe etmemen gerektiğini söyledi... Biz az daha bekledik... Tabiri caizse sırtımızın üstüne yattık... Çünkü devletim dedi ki suçunuz yoksa korkmayın göreve dönersiniz...korkmadan bekledim çünkü suçum yoktu... Gel zaman git zaman tarih 3 mart 2017 yi gösterdi...Taaak...Kapı çalındı... Kim dersiniz..POLİS...(Görevdeyken şahsi meslek dosyamın aylıkla ödüllendirme takdir teşekkür vs gibi ödüllerle dolu olduğunu, ömrüm boyunca polis yüzü görmediğimi de ayrıca ifade edeyim)

Hakkımda dosya varmış.Nerede...Yozgat savcılığında...Ağır Cezada yargılanacakmışım.

Bak seeen.. Gittik... Hanım ağlıyor çoçuk şaşkın... Polis amcalar bir taraftan onu seviyor bir taraftan BABA'sını derdest ediyor...Savcı Bey çağırdı... Konuş dedi... Ben de şaşkın bakışlarla ne konuşayım sayın savcım dedim... Kimleri biliyorsun...İsim ver... Nerde okudun...Ne dolaplar çevirdin?...Bir dünya incitici söz ve soru...Söyledim... Öğrencim yaşındaki savcının tutumu her geçen dakika değişti sağ olsun... Eeeee dedi Bylock kullanmışsın... Önüme koydu...bir excel çıktısı...Koca bir A4 kağıtta 2 imei ve bir telefon numarası...Baktım...baktım...baktım...

Savcım bu numara benim değil ki...2013 yılında akrabama verdigim kamu hattı...Nerden bileyim dedi...Araştırın dedim...Zaman geçti HTS kaydı... BTK falan filan buraları biliyorsunuz işte...savcı bey dedi ki ya hocam sen müştekisin...Senin suçun yokmuş ki...Zaten ben demiştim dedim...Dosyama bahsettiğim sendikası yoktur...Derneği yoktur...O yoktur bu yoktur yazılarını da ekleyip takipsizlik kararı yazacağını söyleyerek gönderdi beni...Ama ben çoktaaaan yani 7 şubat 2017 686 KHK ile de ihraç olmuştum...

Şimdi size Allah rızası için soruyorum... Suçumuz neydi de başkasının yüzünden (asıl sorun burada hattı verdiğim akrabam 1 gece göz altına alınıp serbest bırakıldı) mesleğimden...hayallerimden..çocuğumun gözündeki ışıktan...ve en önemlisi öğrencilerimden oldum...Babam yatağa düştü..Evimi sattım...Yarınımı göremiyorum... Her şeyden ziyade komşulara da rezil olduk:)..Teröristmiş...Kriptoymuş falan filan..

Şubattan beri evden çıkmıyorum...37 yaşında küstüm hayata...kitaplarım ve kürsüm yetim kaldı...Bu arada bir dönem fanatik Mhp liyken maalesef dava arkadaşlarımız dahi sükut etti.

Geçenlerde MEB'e gittim... Hocam sen ne kadar temizmişsin dediler... Güldüm...Evet..Demiştim dedim...Takipsizlik kararını verdim.. İlk khk ile dönersin dediler...Gaziantep te A.G.isimli öğretmen kendi numarasında bylock gözüküyor olmasına rağmen 14 temmuz khk sında iade edildi...sordum...adamı varmış dediler..Benim adamım yoktu...Rabbim vardı...O da şimdilik sahip çıkmadı dedim...

Bu arada anlattığım her şeyin belgesi mevcuttur... Hem de resmi...Öyle olmalıymış...

Saygı ve hürmetlerimi iletirim...

Serdar KORKMAZ

Yozgat Celal Atik Ortaokulu Eski Türkçe Öğretmeni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber