İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Şeker Kurumunun KHK ile kapatılması yanlış bir uygulamadır'

Şeker Kurumunun KHK ile kapatılması yanlış bir uygulamadır. Kurumun ortadan kalkması nişasta bazlı şekerin ve ithal tatlandırıcıların önünü açabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2018 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şeker Kurumunun KHK ile kapatılması yanlış bir uygulamadır'

- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Şeker Kurumunun KHK ile kapatılması yanlış bir uygulamadır. İthalatta ve ihracatta düzenleyici bir kimliği vardı. Bu kurumun ortadan kalkması nişasta bazlı şekerin ve ithal tatlandırıcıların önünü açabilir." dedi.

Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yurt dışından et ithali, çiğ süt üretimi ve Şeker Kurumunun kapatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Et fiyatlarının uygun hale getirilmesini desteklediklerini, ancak ithal etlerde sağlığa uygunluğun da önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Gürer, "Etlere ilişkin analiz raporlarının, satış yapılan yerlerde vatandaşların görebileceği yerlere asılması gerekir. Etlere ilişkin tüm kontroller ülkeye girişte yapılarak, sonuçlarıyla ilgili kararlar hızlı biçimde alınmalı." diye konuştu.

Gürer, ülkede et ithaline ihtiyaç duyulmaması için gerekli önlemlerin hızla uygulamaya konulması gerektiğinin de altını çizdi.

Türkiye'de son yıllarda buzağı ölümlerinde artış olduğunu ileri süren Gürer, bunun engellenmesi halinde et sorunun da büyük ölçüde çözülebileceğini belirtti. Gürer, "Buzağılar öldükten sonra imhası da mutlaka Tarım İl Müdürlüklerinin takibinde olmalı. Ölen buzağıların kesilip satışa sunulduğu yönünde iddialar var. Bunların gerçeklik payını bilemiyoruz. Ama bu konuda Bakanlığı göreve çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürer, çiğ süt üretiminde yaşanan sorunlara da dikkati çekerek, bunun gelecek için, ette yaşanan sorunların bir benzerinin habercisi olduğunu da iddia etti.

Şeker Kurumunun kanun hükmünde kararname ile kapatılmasını da eleştiren Gürer, şunları kaydetti:

"Şeker Kurumunun KHK ile kapatılması yanlış bir uygulamadır. Nişasta bazlı şekerin, Türkiye piyasasındaki pazar payına fren niteliği taşıyordu. İthalatta ve ihracatta düzenleyici bir kimliği vardı. Bu kurumun ortadan kalkması nişasta bazlı şekerin ve ithal tatlandırıcıların önünü açabilir. Şeker pancarı stratejik bir üründür. Türkiye'deki şeker pancarı çiftçisinin ve şeker fabrikaları işçilerinin korunması adına da hükümetin bundan sonra alacağı kararları takip edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber