Binlerce aday, Adalet Bakanlığının personel alım ilanını bekliyor

Binlerce aday, Adalet Bakanlığının personel alım ilanını bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Şubat 2018 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binlerce aday, Adalet Bakanlığının personel alım ilanını bekliyor

15 Temmuz 2016 tarihinde, devletin içinde çete oluşturmuş ve demokratik yollarla seçilmiş iktidarı devirip yerine kendi militanlarını yerleştirmeyi amaçlayan FETÖ Terör Örgütü mensupları tarafından darbe girişimi yaşanmıştır. Darbe girişiminden sonra ise, kamu kurumlarında FETÖ Terör Örgütü ile iltisak ve irtibatı bulunanların devletten ayıklanması süreci başlamış ve kamu kurumlarında FETÖ Terör Örgütü ile iltisakı ve irtibatı bulunanlar, KHK'lar ile ihraç edilerek memuriyet ile bağları kesilmiştir.

Gelinen noktada, kamu kurumlarından ihraç edilen FETÖ Terör Örgütü mensubu kişilerden oluşan boşluğun doldurulması için atamalar yapılmış ise de, yapılan atamalar kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesinde istenilen sonucu verememiştir. Gerek FETÖ mensuplarının ayıklanmasından sonra ortaya çıkan personel açığı gerekse de kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi için gerekli olan personel ihtiyacı birlikte düşünüldüğünde darbe girişiminden sonra yapılan personel alımları yetersiz olmakta ve kamu hizmetlerinin hızlandırılması noktasında personel alımının sayı bakımından arttırılması ve alım işlemlerinin hızlandırılması elzem olmaktadır.

Yargı hizmetleri, kamu hizmetlerinin önemlilerinden birisini oluşturmakta olup, adliyelerdeki iş yükü ile personel ihtiyacı hergün artmaktadır. Zira, adli suçlardaki artışlar veya yurttaşların adliyelerdeki açtığı davaların sayı bakımından artış göstermesi; adliyelerdeki iş yükünü arttırmaktadır. Buradan hareketle; Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL; 2018 yılı Bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyon'unda görüşüldüğü esnada personel ihtiyacının giderileceğine yönelik açıklamada bulunmuştur.

Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL'ün; 2018 yılı Bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyon'unda görüşüldüğü esnada yapmış olduğu açıklama, personel alımına ilişkin çalışmaların yapıldığı anlamını akla getirmektedir. Bu bağlamda; vatandaşların adalet beklentilerinin biran önce gerçekleşmesi yargı çalışanlarının sayısının arttırılması ile kaim olabilmektedir. Gerek hakim veya savcı gerekse de yardımcı adliye personelinin sayısının arttırılması işyükünün azalmasını beraberinde getirecektir.

Ülkemizde, işsizliğin fazla olduğu yadsınamaz gerçektir. Bu bağlamda, Adalet Bakanlığının yapacağı personel ilanı, fazla olan işsiz sayısının azalmasına olumlu etki edecektir. Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL'Ün, personel ihtiyacının giderileceğine yönelik yaptığı açıklamanın somutlaştırılması için gerekli olan personel alımına ilişkin duyurunun biran evvel yayımlanması, sınav hazırlığı içinde olan ve sayısı binleri bulan adayların merakla beklediği husus olmaktadır.

Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli duyurunun yapılması dileğiyle.

Çotanak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber