SGK Denetmen yardımcılığı mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?

Bin 600 aday, 117 gündür SGK denetmen yardımcılığı sınav sonuçlarını bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Şubat 2018 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK Denetmen yardımcılığı mülakat sonuçları neden açıklanmıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu, Denetmen Yardımcılığı 9.Promosyon alımı için 15 Temmuz 2017 tarihinde ilana çıkmış, mülakatlar ise 18 Eylül - 6 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilmiştir. Mülakatların tamamlanmasının üstüne 117 gün geçmiş olmasına rağmen adaylar hala sınav sonuçlarına ulaşabilmiş değiller. Ayrıca hiçbir yetkiliden bu konuda net bir açıklama yapılmamıştır.

Mülakatlara katılan 1600 adaydan sadece 400'ünün mesleğe adım atacak olması ve bu belirsizlikte her adayın mesleğe girme umudu taşıyor olması, geri kalan 1200 adayın gelecek planlarını hüsrana uğratmakta.

Her ne kadar ülke olarak hassas bir dönemden geçmiş ve hala geçiyor olsak da bu kadar gencin emeklerinin de yitirdikleri zamanın da bir telafisi bulunmamakta...

Ülkesine hizmet için sesini duyurmaya çalışan, her gün sosyal mecralarda onlarca etkinlik düzenleyen ve gerçek anlamda mağdur edilen gençler, seslerine kulak verilmesini ve sonuçların açıklanmasını istiyor.

Ayrıca bu dönemde fazla alım yapılmaması ve yapılan alımlara başvuruların hep aynı kişilerin olması nedeniyle kurum puanları yüksek kapatmaktadır. Denetmen yardımcılığı sonuçları açıklanmış olsa 400 kişi bu alımlara başvurmayacaktır. Bu yüzden Denetmen yardımcılığı sonuçlarının bir an önce açıklanması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber