İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KHK'yla taşınması kararı verilen ilçede hayat durdu

KHK'yla taşınması gündeme gelen Bursa'nın Gemlik ilçesinde hayat adeta durdu. KHK'nın ardından konut alım-satımları çok ciddi oranda düşerken, konut sahipleri tadilat yapmaktan bile kaçınıyor. Bazı bankaların kredi verme konusunda çekingen davrandığı ileri sürülürken, Gemlik Belediyesi bunun bir taşınma değil 'kentsel dönüşüm' olduğunu anlatmaya çalışıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2018 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK'yla taşınması kararı verilen ilçede hayat durdu

24 Aralık'ta yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK), Bursa Gemlik'te deprem tehlikesi altında bulunan yerleşim yerlerinin şehrin dışında bulunan yerlere nakledilmesinin önü açıldı.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre: Riskli binaların taşınması için Manastır mevkiinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 300 hektarlık alan belirlendi. Ancak 100 bin nüfusu aşan Gemlik şehir merkezinin tamamının taşınacağı yönündeki spekülasyonlar ilçede hayatı kilitledi. Taşınma, Gemlik halkının tek gündem konusu haline gelirken, emlak alım satımında ciddi oranda düşüş yaşandı.

KİMSE EV ALMAK İSTEMİYOR

Konut alım-satımı ile ilgili gelişmeleri değerlendiren emlakçı İrfan Tayyar, durumdan şikayetçi: "Eskiden bir emlakçı ayda ortalama 3-4 ev satardı. En son gelişmelerden sonra daire satma şansı sıfıra indi. Müşteri, 'madem Gemlik taşınacak neden ev alayım' diyor. Sadece emlakçılar değil, inşaatın yan sektörleri de bu durumdan etkilendi. İnsanlar evine cam balkon yapmıyor. Evin çatısını bile onarmıyor."

Yazının tamamını okumak için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber