Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı, FETÖ'den beraat etti

"Mor Beyin" uygulaması mağduru olduğu gerekçesiyle geçen ay görevine iade edilen eski Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Baş, beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2018 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı, FETÖ'den beraat etti

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla tutuklanan ve yaklaşık 9 ay sonra serbest bırakılan eski Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Baş beraat etti.

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Mor Beyin" uygulaması mağduru olduğu gerekçesiyle geçen ay görevine iade edilen tutuksuz sanık, Bursa İstinaf Mahkemesi Savcısı Fahrettin Baş katılmadı, avukatları ise salonda hazır bulundu.

Duruşmada, dönemin terör savcısı İbrahim Karakaş ve Baş ile birlikte görev yapan İstinaf 2. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Özyalçın tanık olarak dinlendi.

Tanıklar ifadelerinde Baş'ın FETÖ ile mücadele ettiğini belirterek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tanık beyanlarından sonra mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Baş hakkında yapılan ByLock tespitinin yanlış olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından Baş hakkında beraat kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber