Çevre Bakanlığı personeli unvan değişikliği sınavı istiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli, Bakanlığın unvan değişikliği sınavını açmasını talep ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Şubat 2018 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çevre Bakanlığı personeli unvan değişikliği sınavı istiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli, Bakanlığın unvan değişikliği sınavını açmasını talep ediyor.

Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kadrosu ağırlıklı olarak teknik hizmetler sınıfından oluşmaktadır. Bakanlıkta görev yapan bilgisayar işletmeni, memur, VHKİ, teknisyen, tekniker ve saymanlık görevini yürüten kurum personeli kendini geliştirmek ve kurumuna daha faydalı olmak amacıyla ikinci bir üniversite okumak için mimarlık ve mühendislik bölümlerine yönelmiştir.

Kamuda verimliliğin artırılması ile ilgili tartışmaların yaşandığı şu günlerde kendi kurumuna daha verimli olmak amacı ile çaba gösteren ve mühendis, mimar, tekniker diploması ile bu gayretini taçlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli maalesef en son 31 Ocak 2015 tarihinde açılan unvan değişikliği sınavının sorularını Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanması ve özellikle bazı branşlarda akademik soruların sorulması, baraj puanı olan 70 puanının geçilememesine neden olmuştur. Sınava katılan 724 kişiden ancak 114'ü bu sınavı geçebilmiştir. Kamuda verimliliğin arttırılması ancak donanımlı personel ile mümkündür. Donanımlı bir personel ise eğitimle yetiştirilebilir. Bu verimliliğin devamlılığı ise ancak eğitime önem veren ve gayret eden personelin ödüllendirilmesi ile sağlanabilir.

Türkiye'nin en büyük teknik Bakanlığı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığında teknik kadrolara geçmek isteyen personele teknik unvanın verilmesi personel rejimi açısından bir sıkıntıya neden olacağı kanaatinde değiliz. Kurum personelinin daha verimli hizmet etme gayreti dikkate alınmalı, unvan değişikliği sınavı açılarak teknik kadroları verilmelidir. Bu talep, daha önce de memurlar.net forumlarında gündeme getirilmiş ve Bakanlık Bürokratlarına iletilmiş ancak talepler dikkate alınmamıştır.

Devletimize her kademe hizmet etmek elbette değer biçilemez bir husustur, ancak kimyager, mühendis, mimar ve tekniker diploması alarak Kurumunu sahiplenerek yeni bir mesleğe adım atan personelin farklı alanlarda çalışmaya devam etmesi meslek onuruna yakışmayacak bir durumdur.

Meselenin bu açıdan da ele alınarak kurum personelinin talebi dikkate alınmalı ve unvan değişikliği sınavı açılarak bu bekleyişe son verilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber