Türkiye'nin büyük bölümü güneşli-Haritalı

Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2018 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin büyük bölümü güneşli-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Amasya ile bu sabah ilk saatlerde Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Van çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, iç kesimlerinde güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI : Yurdun batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklenen rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber