TEOG, bu yıl da uygulanacak

MEB Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çektiği ve değiştirileceği söylenen yeni sistem önümüzdeki yıl uygulanacak. Bu yıl eski sistem uygulanacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Şubat 2018 08:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TEOG, bu yıl da uygulanacak

Ortaokulların 8. sınıfında okumakta olan öğrenciler, bu yıl liselere, geçen yıl uygulanan sisteme göre (TEOG) yerleşecek. Hali hazırdaki sisteme göre, liselere geçiş için 8. sınıflarda 6 dersten girilen sınavlardan alınan puanlara göre tercih sonrasında yerleştirme yapılmakta.

Ancak, gelecek yıl yani 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 8. sınıflardan mezun olacak öğrenciler ise yeni sistem uygulanacak.

Yönetmelikte yer alan geçici madde şu şekilde

MADDE 15 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme, nakil ve geçişler

GEÇİCİ MADDE 9 - (1) Bu Yönetmelikte yer alan yerleştirme, nakil ve geçişlere ilişkin hükümler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul ile imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını tamamlayıp ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsar.

(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin nakil ve geçişleri; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür."

Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber