TEİAŞ'ta, son skala düzenlemesiyle çalışma iş barışı bozuldu

TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ bünyesinde çalışan mühendisler, son skala düzenlemesinde aleyhlerine düzenleme yapıldığını, sorunlarını randevu alamadıkları için iki haftadır Genel Müdür'e aktarmadıklarını belirtiyorlar. Mühendislerin taleplerini buradan yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Şubat 2018 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEİAŞ'ta, son skala düzenlemesiyle çalışma iş barışı bozuldu

TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ bünyesinde çalışan mühendisler, son skala düzenlemesinde aleyhlerine düzenleme yapıldığını, sorunlarını randevu alamadıkları için iki haftadır Genel Müdür'e aktarmadıklarını belirtiyorlar. Mühendislerin taleplerini buradan yayımlıyoruz.

İŞTE MÜHENDİSLERİN TALEBİ

Bizler TEİAŞ EÜAŞ ve TEDAŞ bünyesinde çalışan mühendisleriz.

Yıllardır ülkemizin gelişmesinde en önemli etken olan elektrik enerjisinin üretimi iletimi ve dağıtımı için sözleşmemiz gereği gece gündüz dinlemeden, hafta içi hafta sonu ayırımı yapmadan ve hatta resmi tatil günlerinde bile gerektikçe emeğimizi esirgemeyen çalışanlarız.

İşimiz gereği, arazide işçi arkadaşlarımızla kışın soğukta yazın ise sıcakta, arazi şartları ve mevsim koşulları ne olursa olsun elektrik üretimimiz durmasın, evlerimizin elektriği kesilmesin ve sanayimizin üretimi sekteye uğramasın diye cansiperane bir vaziyette görevimize devam ediyoruz. Bütün bu birikimimizi işyerinde kayıt altına alıyor, çeşitli programlar vasıtasıyla analiz ediyor, istatistiğe döküyor ve çağdaş değerlendirme metotları ile her geçen gün daha verimli çalışma koşulları oluşturuyoruz. Elektrikle ilgili küçük, orta ve büyük işlerin projelendirme aşamasından başlayarak ihale, tesis, kabul ve işletme aşamalarında maddi ve manevi büyük sorumluluklar alarak görevimize devam ediyoruz. Saha çalışmalarında işçilerimizin bütün iş emniyeti tedbirlerini alarak elektrik arz güvenilirliğini sağlıyoruz. Herhangi bir iş kazası meydana geldiğinde ilk gözaltına alınan sorumlu şahıs yine bir mühendis arkadaşımız olmaktadır.Bütün bunların üzerine birimimizde çalışanların izin, maaş, giyim, eğitim vb. konularda takibini yapıyor, personel, muhasebe, tahakkuk, eğitim gibi servislerinde işlerine yardımcı oluyoruz.

Allah sağlık verdikçe de bütün bu işleri layığı ile yapmaya devam edeceğiz. Çünkü yaptığımız işlerin milli bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Ülkemizi gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaştırmak en ulvi arzumuzdur.

Sendikaların 'eşit işe eşit ücret' sloganı ile başlayan ve zamanla 'eşit kadroya eşit ücret' durumuna dönüşen toplu iş sözleşmeleri sonucunda özellikle yukarıda saydığım üç kurumda çalışan mühendisler mağdur edilmiştir. Devlet kurumlarında çalışan mühendisler aynı işi aynı şartlarda yapmamaktadır. Özellikle enerji kollarında çalışan mühendisler enerji arzının kesintiye uğramaması için zaman ve koşullar ne olursa olsun bütün özverisini ortaya koymaktadır. Buna rağmen 2018 yılı itibarı ile TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ kadrolarında çalışan mühendisler yıllık net gelir olarak diğer kurumların (TPAO,Belediyeler,DHMİ,BOTAŞ) gerisinde kalmıştır.

Yine sendikaların çabalarıyla ücret gruplarının beşten üçe indirilmesi ve kurumun skala ayarlaması sonucunda 2018 yılı itibarı ile idari kadroda bulunan diğer bazı meslek unvanlarının maaşlarında düzenleme yapılırken, mühendisler görmezden gelinmiştir.

Yine yıllardır çözülemeyen bir problem olarak işçilerimiz yan gelirleri, ikramiyeleri, mesaileri vs. derken yine mühendis arkadaşlarımızın çok üzerinde ücret almaktadırlar. Emekli oldukları zaman aldıkları ikramiye ve emekli maaşları ise yine mühendis emeklilerinin çok ilerisindedir. Cumhurbaşkanımızın 'bir amir yanında çalışan elemanından daha az maaş alamaz' tezide bu noktada geçersiz kalmaktadır.

Dolayısıyla kurumlarımızda iş barışı ciddi şekilde bozulmaktadır. Her geçen gün aleyhimize işleyen bu durum bizleri zor durumda bırakmaktadır. Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir sektörde bu kadar özveri ile çalışmamıza rağmen, bu çalışmalarımızın karşılığını maddi ve manevi olarak alamamaktayız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber