İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polis adaylarının yaş düzeltme taleplerine olumsuz yanıt!

Polis adaylarının, 22. dönem POMEM'e 10 bin polis alımında yaş düzeltmesi yapılması yönündeki taleplerinin karşılanamayacağı belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mart 2018 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis adaylarının yaş düzeltme taleplerine olumsuz yanıt!

Polis adaylarının, 22. dönem POMEM'e 10 bin polis alımında yaş düzeltmesi yapılması yönündeki taleplerinin karşılanamayacağı belirtildi.

22. dönem POMEM'e 10 bin polis adayı alınacak. Tıklayınız.

İLANDA YER ALAN DÜZENLEME

İlan metninde başvuru şartı olarak yaş için şu düzenleme yer almıştır:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),"

İlan sonrasında bir çok aday sosyal medya ve BİMER üzerinden yaş şartının 1 Ocak tarihi esas alınarak düzeltilmesini istemiştir.

KANUNDA YER ALAN DÜZENLEME

Ancak, memurlar.net olarak edindiğimiz bilgiye göre, bu tür bir talep ilan metninin değiştirilmesiyle mümkün olamamaktadır. Zira ilanın dayanağı olan 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinde POMEM'lere giriş şartı olarak şu hükme yer verilmiştir:

"Lisans mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenecek taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından yönetmelikle belirlenecek şartları taşıyanlar ve sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınırlar. Toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir."

KANUN DEĞİŞMEDEN İLAN DEĞİŞEMEZ

Yaş düzenlemesi, kanunda yer aldığı için, ilan metninin değiştirilmesinin mümkün olmadığı ifade edilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber