Afrin'e üç koldan kıskaç

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nın 48'ici gününde kritik ilçe Cinderes'i teröristlerden temizleyerek Afrin merkezine üç aşamalı bir planla ilerliyor. Kuzey, batı ve güneyden ilerleyen birlikler, kenti önce kuşatacak, yumuşatma bombardımanından sonra meskun mahal temizliğine başlayacak

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 09 Mart 2018 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afrin'e üç koldan kıskaç

HİLAL ÖZTÜRK

Türkiye'nin terör örgütleri YPG/PKK ve IŞİD'den sınırlarını temizlemek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 48'inci günde Cinderes'de de kontrol sağlandı. KARAR'ın harekatın ilk haftasında duyurduğu plan adım adım gerçekleşti. Afrin'e girilen 7 nokta birleştirilerek 'Hilal' oluşturuldu. Raco'nun ardından dün de Afrin yolu üzerindeki kritik ilçe Cinderes teröristlerden kurtarıldı. Final aşamasında üçlü kıskaç tamamlanarak Afrin'e girilecek. Afrin'in çevresi sarıldıktan sonra terör hedefleri havadan ve karadan vurularak, yumuşatma operasyonu gerçekleştirilecek. Böylece içerdeki teröristlerin direncinin kırılması sağlanacak. Ardından meskun mahal çatışmalarında uzman TSK özel birlikleri, JÖH ve PÖH timleri Afrin merkezinde final operasyonunu gerçekleştirecek. Terör örgütünün ise savunmasını tümüyle siviller üzerine kurduğu, tehdit ve baskıyla sivillerin çıkışına izin verilmediği, telsizlerden "Türkiye nasılsa yarım milyon insana müdahale edemez" anonsları yapıldığı öğrenildi.

REJİM BAĞLANTISINA KISKAÇ: Kuzey batıdan Raco'nun ele geçirilmesi sonrası birliklerin ilerleyişi sürüyor. Güney batıda kara birliği Cinderes merkezine girdi. Çatışmaların sürdüğü Cinderes'te, terör hedeflerine yönelik yoğun bombardıman devam ediyor. Cinderes Afrin'e açılan kapının kilidi olarak değerlendiriliyor. Kuzey doğuda ise Afrin yolunda stratejik bir kavşak olan Kafr Jana'nın teröristlerden temizlenmesinin ardından, köyler tek tek temizleniyor. Bu nokta, rejim ile YPG arasındaki bölgenin kesilmesi için de ayrıca önem ataşıyor. Bu üç bölgeden Afrin'e yaklaşık mesafesinin 5-7 kilometre arasında olduğu belirtildi. Ancak operasyon ekiplerinin teröristlerden temizlenen bölgelerde de kontrolü sağlamak ve sızmaları önlemek için titiz hareket ettiği vurgulandı. Harekatın her aşamada olduğu gibi bu noktadan sonra da adım adım ve 'dikkatli' ilerleyeceği belirtildi. Teröristlerin temizlenen bölgelerden teröristlerin Afrin merkezine doğru kaçtığı belirtildi. Terör örgütünün Kobani ve Mümbiç başta olmak üzere kontrolü altındaki bölgelerden Afrin'e terörist sevkiyatı yapma çabasını sürdürdüğü belirtiliyor. Terörist, silah ve mühimmatları konvoy halinde sokamayan örgüt, sivil halkı kullanmayı sürdürüyor. Örgüt terörist ve mühimmatını sevketmek için yine rejim bölgesini kullanmayı sürdürüyor. Aynı bölge Esad milislerinin girişi için de kullanılıyor.

157 BÖLGE KONTROL ALTINDA

Kontrol altına alınan Cinderes belde merkezinde arama tarama faaliyetleri başlatıldı. Komandolar ve özel harekat timleri direnmeye çalışan az sayıda terörist ile meskun mahal operasyonlarına devam ederken Türk savaş jetleri de Afrin yolu üzerindeki hedefler bombardımana tutuyor. Harekata, sınırın Türkiye tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roket atarlar da destek veriyor. Bölgeye ayrıca tank ve fırtına obüsler de sevk edilmeye başlandı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana 48 günde YPG/PKK işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 122'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 157 bölgeyi kontrol altına aldı. Harekatın başından bu yana ise 3 bin 89 terörist etkisiz hale getirildi.

YPG'NİN SİVİLLERE KURDUĞU BOMBALI TUZAK TSK KAMERASINDA

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin'in Kurayriyah köyünde sivillerin çıkışına engel olmak için yollarını bombalarla tuzakladı. Köyden kaçmaya çalışan sivilleri taşıyan kamyonette üç aylık bir bebek ile 2 çocuk hayatını kaybetti. Sivillere yönelik tuzaklama, TSK'nın bölgede keşif yapan İHA'sı tarafından kaydedildi. İHA'nın yaptığı kayıtta, YPG/PKK mensubu iki kişinin Afrin'de Kurayriyah köyü çıkışında Ramadiyeh köyüne giden yola el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştirdikleri görülüyor. Kamyonetin tuzaklanmış EYP'nin üzerinden geçtiği sırada meydana gelen patlamada üç çocuk hayatını kaybederken araçtaki diğer sivillerin ağaçlık alana kaçarak korunmaya çalıştıkları kamera kayıtlarına anbe an yansıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber