Santimle gazilik ayıbı bitiyor

KARAR'ın 'Santimle gazilik olmaz' manşetiyle duyurduğu, malul sayılmayan 19 bin gazinin dramını sona erdirecek haber geldi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan teklifle, kolluk kuvvetlerinin yaralanma ve uzuv kaybı derecesine bakılmaksızın vazife malulü sayılması amaçlanıyor

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 09 Mart 2018 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Santimle gazilik ayıbı bitiyor

Terörle mücadele ederken yaralandığı halde gazilik ünvanı alamayan 19 bin kişinin dramı KARAR'ın iki ay önceki "Santimle gazilik olmaz" manşetiyle ortaya çıktı. Vücutlarında kalıcı hasarlar alan, hatta kurşun ve şarapnel parçaları nedeniyle yıllar sonra ağır metal zehirlenmesi de yaşayan binlerce kişinin, 1953 yılında çıkarılan SGK'nın gazilik kriterlerine takıldığı öğrenildi. Aldıkları yaraların santimle ölçülmesine neden olan kriterler yoğun bir tepkiye neden olurken, soruna yönelik çözüm arayışları da son dönemlerde hız kazandı. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ve ardından da Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen malul sayılmayan gazilerin sorunu, Bakanlar Kurulu gündemine de geldi.

KARAR'ın, önceki gün aktardığı "Gazilerle ilgili düzenleme Meclis gündemine geliyor" haberinden sadece bir gün sonra da kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu. Komisyona havale edilen dosyanın özetinde, "Teklif ile, terör eylemleri sırasında yaralanan kolluk kuvvetlerinin yaralanma ve uzuv kaybı derecesine bakılmaksızın vazife malulü sayılması amaçlanmaktadır" denildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün hazırladığı teklifin, komisyonda sıraya alındığı ve kabul edildikten sonra da oylanmak üzere Genel Kurul'a gönderileceği kaydedildi.

KENAN BUTAKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber