Milli Eğitim Müdürüne işlem yapan polis açığa alındı

Şubat ayının son gününde, İstanbul Avrasya Tüneli Avrupa Girişi Yenikapı Polis Uygulama Noktasında, il milli eğitim müdürünün çakarlı arabasına, emniyet şeridini ihlal etmesi nedeniyle ceza kesmeye çalışan polis açığa alındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mart 2018 00:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Milli Eğitim Müdürüne işlem yapan polis açığa alındı

28 Şubat'ta, İstanbul Avrasya Tüneli Avrupa Girişi Yenikapı Polis Uygulama Noktasında, il emniyet müdürlüğünün çakarlı aracı emniyet şeridini ihlal ettiği için kimlik kontrolü yapılmak istenir.

İşte EMNİYET Sen'in yaptığı açıklama

Tarih 28.02.2018 saat.20.20 sıraları, yer İstanbul Avrasya Tüneli Avrupa Girişi Yenikapı Polis Uygulama Noktası.

Yapılan uygulama sırasında emniyet şeridini ihlal ederek, üzerinde bulunan çakarları çalışır bir vaziyette siyah renkli bir araç hızlıca güvenlik noktasına yaklaşır. Aracın camları siyah renkli olduğundan içindeki şahıslar görülemediği için şüphe arz eden bu araçtaki şahısların kimlik kontrolü yapılmak istenilir. Şoför ehliyet verdiği halde, arkada oturan iki şahıstan biri, il milli eğitim müdürü olduğunu söyleyip, sen milli eğitim müdürünün görevini biliyor musun? Seninle görüşürüz diyerek tehdit edip telefonuyla birini arar. Arka koltukta oturan diğer şahıs ise, bize işlem mi yapacaksın? Adını soyadını ve sicilini ver bana deyip, kimlik vermedikleri gibi, üst ve araçlarının aramasını yaptırmazlar.

Bu sırada aracın plakasından yapılan sorgulamada, aracın bir taşımacılık şirketine ait olduğu ve bu araç bakımından ilgili genelgede tarif edildiği üzere, valilik onaylı bir koruma kaydının olmadığı görülür.

Daha sonra görevli polisi telefonla arayan asayiş şube müdürü şahıslara işlem yapılmamasını ister. Görevli polisler de kanun ve yönetmelik neyi emrediyorsa onu yapacaklarını söylerler. Bu konuşmanın akabinde haber alıp olay yerine gelen il emniyet müdür yardımcısı ve Fatih ilçe emniyet müdür yardımcısı, görevlilerden birine sen kimsin bu araca işlem yapıyorsun deyip görevli polisi görev yerinden kovmak isterler. Polis, müdürlerin görev yerinden ayrılmasını istemeleri karşısında yazılı emir ister. En sonunda plakası 34 MEM...olan bu araç ve içindeki şahıslar, olay yerine gelen bu müdürler tarafından hiç bir işlem yapılmadan, mevzuata aykırı olarak bırakılır.

Bu olayı, başından sonuna kadar, bütün yönleriyle birisi komiser, birisi başpolis memuru 5 (beş) polis tutanağa geçirir. Olaydan bir kaç gün sonra bu görevlilerden başpolis memuru N.Ç. adına, görevlerinin yapmalarının engellenmesi, görevin kötüye kullanılması ve tehdit edilme suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunulur.

Bu suç duyurusu karşısında, hakkında soruşturma açılıp açığa alınması gerekenler, görev yapılmasını engelleyen ve kendi görevlerini kötüye kullanan emniyet müdürleri olması gerekirken, tam aksine ilgili kanunlar çerçevesinde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından çıkarılan genelgeyi uygulamaya çalışan görevli 5 personelden biri olan başpolis memuru N.Ç. açığa alınır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber