İstanbul il emniyeti, normal vatandaş için de gelir mi?

İstanbul il emniyet müdürlüğü dün yaptığı açıklamada çakarlı aracı 50 dakikadan fazla süre beklettiği için il emniyet müdür yardımcısının olay yerine gittiğini söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mart 2018 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul il emniyeti, normal vatandaş için de gelir mi?

Avrasya Tünelinde, 28 Şubat'ta yaşanan olayda, kiralık Audi araca, çakar taktıran İstanbul il milli eğitim müdürü Ömer Faruk Yelkenci, emniyet şeridini de ihlal etmiştir.

Tünel girişinde yer alan uygulama noktasındaki polisler, çakarlı araç kullanma yetkisine sahip olmayan araç içindekilerin kimlik bilgisini sorgulamak istemiş ancak müdür Ömer Faruk Yelkenci kimliğini vermemiştir. Bu arada Yelkenci'nin aracının Audi marka olduğu belirtilmektedir ki, araç genelgesine göre bu yasak bir işlemdir.

Sonrasında Yelkenci, yüksek makamları aramış. Yüksek makamlar olay yerine il enmiyet müdür yardımcısını göndererek Yelkenci'nin aracını serbest bıraktırmıştır.

Olaya şahit olan başpolis memuru, görevini yaptırmadığı için Savcılığa başvurarak, il emniyet müdür yardımcısından ve il milli eğitim müdüründen şikayetçi olmuştur.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise dün yaptığı açıklamada, genelgeye göre çakarlı araç olsa dahi işlemlerin 10 dakika içinde bitirilmesi gerektiğini, 50 dakika süren uzun süreçten dolayı olay yerine İstanbul il emniyet müdür yardımcısının gönderilmediğini belirtmektedir.

Bu açıklama ise kendi içinde sorunludur?

1- Araç içindekiler kimliklerini beyan etmese dahi yine 10 dakika içinde salıverilmeleri mi gerekiyor?

2- Polis normal vatandaşı da bekletince, olay yerine İstanbul il emniyet müdür yardımcısı gönderiliyor mu?

Olaya neresinden yaklaşılırsa yaklaşılsın, İstanbul emniyetinin yaptığı işlem doğru olmamıştır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canını dişine takarak çalışan polis memurlarının hakkının savunması gerekmektedir. Gerekiyorsa olay yerine giden il emniyet müdür yardımcısı görevden alınmalıdır. Ayrıca görevini yaptığı için açığa alınan personelle ilgili işlem acilen ortadan kaldırılmalıdır.

'Çakar'dan açığa alınan polisten suç duyurusu İstanbul Emniyeti'nden açığa alınan polis açıklaması

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber