İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dolandırıcıların yeni yöntemi! Kimlik fotokopisiyle hesaplar boşalıyor

Elde ettikleri kimlik fotokopileriyle çıkarttıkları SIM kart ile 'araya giren' dolandırıcılar aldıkları tek kullanımlık şifreyle vatandaşın hesabını boşaltıyor. Cep telefonu ile arama yapamayan ya da kendisine ulaşılamadığını öğrenen vatandaş ise gerçeği GSM bayisinde öğrenince iş işten geçmiş oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2018 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolandırıcıların yeni yöntemi! Kimlik fotokopisiyle hesaplar boşalıyor

Tüketici birliklerinden son zamanlarda artan dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyarı üstüne uyarı yapılırken dolandırıcılar ise kendilerine yeni gelir kapıları bulmak için adeta fırsat kolluyor.

Dolandırıcıların son yöntemi teknolojinin gelişimi ile dahil olduğumuz hesaplara erişim sistemlerin güvenliğini sorgulatacak türden. Yöntemin son kurbanları ise İstanbul ve Gaziantep'ten.

Peş peşe yaşanan iki dolandırıcılık vakasında İstanbul'daki vaka ucuz atlatılırken, Gaziantep'teki ise 150 bin TL'lik mağduriyet ile sonuçlandı.

UCUZ ATLATTI

İstanbul'da yaşayan G.A. telefon üzerinden kendisine ulaşılamadığını öğrenince soluğu aldığı telefon bayisinde, hattının iptal edilerek yeni bir hat çıkarıldığını öğrendi.

Bunun üzerine internet bankacılığı üzerinden hesabına baktığında 35 bin TL parasının başka bir hesaba gönderildiğini görünce hemen bankayı arayarak transfer işlemini durdurarak olası bir mağduriyetin önüne geçmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber