Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen adayların mektubunu yayımlıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen 77 bin aday, Bakan Fakıbaba'ya yönelik ortak bir metin hazırladılar. Memurlar.net olarak bu metni yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mart 2018 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen adayların mektubunu yayımlıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen 77 bin aday, Bakan Fakıbaba'ya yönelik ortak bir metin hazırladılar. Memurlar.net olarak bu metni yayımlıyoruz.

SAYIN AHMET EŞREF FAKIBABAYA AÇIK MEKTUP

Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba,

Bizler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen;21 Branşlı Ziraat mühendisleri,Gıda mühendisleri,veteriner hekimler,su ürünleri mühendisleri,her branşın tekniker ve teknisyenleri 75 Bini aşan İŞSİZLERİZ.

Evet, bizlerde binbir umut ile okuduk.Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke olma hayali ile okuduk.Her karış toprağı şehitlerimizin kanı ile ıslanmış,vatan toprağımızı işlemek için okuduk.Elin koyununa,sığırına,pirincine,mercimeğine,fasulyesine muhtaç olmamak için,okuduk.Köylümüze,çiftçimize üreticimize modern tarım ve hayvancılığı göstermek,anlatmak,yanlarında olmak için okuduk.Bir olalım,birlikte olalım,birlikte üretelim diye okuduk.

Hiçbir zaman masa başı iş istemedik.Kravat hayalimiz olmadı.Botumuzla tulumumuzla;tarlada,ahırda,ağılda,bağda,bahçede,merada üretimin her karışında köylümüzün yanında olmak için okuduk.Dedik ki; terimiz toprağa düşsün,ülke ekonomisine CAN olmak için,bütçeye yük değil,GÜÇ katmak için okuduk.

Sorarız size sayın Ahmet Eşref Bakıba;

Siz, bizi işsiz bırakasınız diye mi okuduk?

Yazık değil mi bu kadar eğitimli insana, yol göstereceğimiz köylüye, ülkemin geleceğine?

Ben maliyeye başvurdum,onlar ne verirse diye loto hesabı bakanlık politikası olur mu? Hani takibiniz?

Sn Faruk Çelik döneminde yapılan iki atama ile umutlandık.Fakat iki atama da gelişigüzel yapıldı.21 branşlı zıraat mühendislerinin branşlarına göre atama yapılmadı.21 branşı tek çizgi halinde yazıp öyle ilana çıktılar.Hayvancılığın olduğu yere zooteknist,hayvansal üretim zıraat mühendisi gitmesi gerekirken,tarla bitkileri mezunu zıraat mühendisi gitti.Konya ovası gibi bitkisel üretimin yoğun olduğu yerlere süt teknolojisi mühendisi gitti.Rize gibi yağışın yoğun olduğu illere tarımsal yapılar ve sulama mezunu gitti.KPSS puanı kimin yüksekse,branşına ve personel isteyen ilçenin üretim alanına bakmadan rastgele atama yapıldı.Doğrusu,üretim alanına göre,tarım ve hayvancılık potansiyeline göre atama yapılmalı idi.Bakanlığın biraz özverili çalışmaması kurbanı olduk.

Ve kanayan yaramız tekrar tercihler..

Puanı yüksek olan kişiler, 3-4 kurum değiştirdiler.Şeker fabrikasına, TKK, GTHB, DSİ, Et ve Süt kurumuna aynı anda tercih verdiler.Bazısında işe başladılar, bazısında hiç işe başlamadan kadroları yaktılar, bazısında bir müddet çalışıp kurum değiştirdiler.Tercih butonları tüm GTHB personeline kapatılmadığı için, göreve başlayamayacağını bilerek tekrar tercih yapanlar yüzünden, yüzlerce kadro boş kaldı. Bakanlığın takipsizliğinin kurbanı olduk, olmaya da devam ediyoruz.

Sayın Fakıbaba,

Göreve geldiğinizde çok umutlandık.Bizi anlarsınız, atamamızı yapar köylümüze kavuşturursunuz dedik.Lakin bugüne kadar tek bir atama yaptığınıza şahit olmadık.Randevu istedik, bizden başka herkese kapınızı açtınız.Yüzbinlerce tweet attık.Her gün onbinlerce tweet atıyoruz.Oralı bile olmadınız.Şehir şehir gezmelerinizi ve Urfa'yı karargah seçmenizi her gün takip ettik.

Sizi nerede ise hiç göremediğimiz mecliste bütçe görüşmelerinde gördük.Sn Arzu Erdem vekilimiz başta olmak üzere muhalefet vekillerimiz atama yapacak mısınız sorusuna verdiğiniz cevap ''2017 yılında 3500 kişiyi istihdam ettik(Sn Faruk Çelik dönemi) 2018 de yılında aynı oranda personel istihdam edeceğiz.''

6 Ocak ve 27 Ocak 2018 de,Güneydoğu TV Edessa TV'de, Maliyeye talepte bulunduğunuzu 3500 ün çok üstünde personele ihtiyaç olduğunu söylediniz.

Ve Mart ayı itibarı ile, Ankara'da bulunan arkadaşlarımız, GTHB, Maliye ve DPB'na defalarca gitmiş üç kurumdan da bilgi almıştır.GTHB 10.550 kadro talebini maliyeye göndermiş, Maliye de hiç dokunmadan DPB'na iletmiştir.Şu an talep DPB elindedir.

Asıl bizi endişelendiren konu da budur.

Bu talebinizde gerçekten samimi misiniz?

Yoksa ''Maliyeye başvurdum, görüyorsunuz.Bana kadro vermediler ''demek için mi söz verdiğiniz talebin üç katını istediniz?

Sn Fakıbaba;

25 Şubat 2018 de Edessa ve Güneydoğu TV de ''Maliyeye kadro talebimiz ilettim.Bu olmadığı taktirde B planı, bence o zaman özel hizmet satın almak lazım''

Bunun açılımı şudur: 75 Bin işsiz mühendis, veteriner hekim, tekniker varken, bunları yok sayacağım.Dışarıdan birilerine para dağıtıp iş gördürüp,günü kurtarmaya bakacağım.Bakanlığın işini gördürmek adına birilerini zengin edip, mühendisleri ya işsiz bırakacağım ya da günü birlik sözde projemle ceplerine harçlık koyup salacağım.

Atama yapmamak için bu kadar direnmek nedir?

Sayın Fakıbaba,

Üretim yetersiz, çiftçi bilgisiz, gıda denetimsiz, mühendisleriniz, veteriner hekimleriniz, teknikerleriniz işsiz...

Siz bizi işsiz bırakmak için mi bakan oldunuz?

Bizi köylümüze kavuşturun dedikçe sürekli ithalata baş vurmanızın amacı nedir?

Sayın Naci Ağbal her kuruma atama onayı verdi.Sizin sn Ağbal ile aranız mı bozuk? Bu gerilimi neden bize yansıtıyor hayatımız ile oynuyorsunuz?

Ben istedim de vermedim diyemezsiniz ikinizde aynı partiden değil misiniz?

Siz bize güven vermedikten sonra,bizi işsiz bıraktıktan sonra,size niye güvenelim?

2016 KPSS puanlarını almak için 2015'te bir yıl dersaneye gittik, işlerimizden ayrıldık.2018 yılındayız. Yakında yeni sınav yapılacak ve 3 yılımız beklentimiz boşa gidecek.

Bugünlerde ilana çıkılsa; ilana çıkış, tercihler, sonuç açıklama, güvenlik soruşturması derken yaz ayını geçecek?

Sn Fakıbaba neyi bekliyorsunuz?

Kışın ortasında mı atama yapacaksınız? Tarım ve Hayvancılık sezonu açıldı. 2018 yılını personelsiz çöpe mi atacaksınız?Ülkeye daha ne kadar vakit kaybettireceksiniz?

Bizi,görmezden gelip,köylümüzden toprağımızdan uzaklaştırıp,geleceğimizi elimizden almak için mi bakan oldunuz

Bizler Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına tama bekleyen,sürekli hayatları ertelenen 75 bin işsiziz...

Mart ayında atama müjdesi bekliyoruz

GTHB ATAMA BEKLEYEN TÜM BRANŞLAR ADINA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber