Bakan, taşeron sınavına giren işçiyi bizzat aramış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sivas'da KYK'da yapılan sınava giren temizlik işçisiyle ilgili haber sonrasında, işçiyi bizzat aradığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mart 2018 17:10, Son Güncelleme : 30 Mart 2018 17:11
Bakan, taşeron sınavına giren işçiyi bizzat aramış

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Le Meridien İstanbul Hotel'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen "TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk 2017 Ödül Töreni"nde konuşan Bakan Sarıeroğlu, işçilerle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sivas'ta Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nde taşeronla ilgili yapılan bir sınavda, henüz sınav sonuçları açıklanmamışken bazı kişilerin başarısız sayıldığına ilişkin bir ifade kullanıldığına değinen Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Talimatnamede yer alan 'Bir lamba ne kadar sürede temizlenir?' diye bir soru. Bu soru temizlik talimatında madde olarak yer alan bir soru. İlkokul mezunu, eğitim düzeyi düşük bir arkadaşımıza bu soru çıkmış. Herkesin eğitim düzeyi ve yaptığı işe göre sorular soruldu. Sadece oradaki lamba lafından dolayı, ampule karşı alerjilerinin olmasının bir göstergesi olarak böyle bir söylem ortaya attılar. Ben bunun çok yazık olduğunu ifade etmek istiyorum."

Yaşanan olaydaki işçiyi bizzat kendisinin aradığını ve sınavın nasıl yapıldığını, söylemlerinin yanlış olduğunu ifade ettiğini anlatan Sarıeroğlu, haberi yapan gazeteyle de görüştüğünü dile getirdi.

Bunun üzerine aynı gazetede bugün, "Bakan müdahale etti, sorun çözüldü" şeklinde bir haber yayınlandığına işaret eden Sarıeroğlu, şunları söyledi:

"Zaten ortada bir sorun yoktu, açıklanmış bir sınav sonucu yoktu. Yani bu çok yazık. Bizim çok işimiz var. Doğru yapmamız gereken çok iş var. Bu ülkenin 81 milyon vatandaşına borcumuz, sorumluluğumuz var. Bizleri bu tarz basit siyasi ayak oyunlarıyla hiç kimse meşgul etmesin buna hakları yok. Ortada sorun yokken sorun varmış gibi gösterip o sorunu da kendisi çözmüş gibi gösteren bir algı yaratma performansının ben siyaseten incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Nasıl bir ruh hali, nasıl bir bakış açısı. Şaşırmıyoruz da ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek de oraya gidiyor zaten. Onun da bir göstergesi maalesef."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber