MEB'den sözlü sınav komisyonu üyelerine artı eksi 3 puan talimatı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara'da topladığı sözlü sınav komisyon üyelerine "artı eksi 3 puandan fazla puan vermeyin" dedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Nisan 2018 23:31, Son Güncelleme : 04 Nisan 2018 23:59
MEB'den sözlü sınav komisyonu üyelerine artı eksi 3 puan talimatı!

Milli Eğitim Bakanlığı bugün sınav komisyon üyelerini Ankara'da topladı. Toplantıya Müsteşar Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin ve Bakanlık yetkilileri katıldı.

Bakanlık yetkilileri, tüm sınav komisyon üyelerini uyararak,

1- Dıştan gelecek hiçbir tavassuta izin verilmemesini,

2- Adaylara, KPSS'de aldıkları puanların en fazla artı veya eksi 3 puan düzeyinde puan verilmesini,

3- Artı ve eksi 3 puan uygulamasının merkezden kontrol edileceğini ve daha fazla veya düşük puan verilmesi halinde komisyon üyelerinden hesap sorulacağını,

belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, tarihinde ilk kez bir sınav süreciyle ilgili olarak bu kadar net direktif verdi. Hiçbir komisyon üyesinin, adaletten ilkesinden ayrılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ama keşke bu uygulama kişilerin insiyatifine kalmasaydı, keşke dıştan müdahaleye açık bir yapı oluşturulmasaydı ve keşke her aday sözlü sınav sürecinde haksızlığa uğramayacağından emin olabilseydi.

Tüm bunlara rağmen, Milli Eğitim Bakanlığını, Bakan Yılmaz'ı ve Müsteşar Tekin'i tüm kamuoyunun ve paydaşların beklentileri doğrultusunda davrandığı için tebrik ediyoruz.

Memurlar.net'in notu: Sözlü sınav süreci daha önce yayımlanan takvim gereğince 14 Nisan ila 8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Sınava girecek adaylar, memurlar.net forumunda bilgi paylaşımı yapabilir. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber