Diyanet, bazı ilçe müftüleri için özel düzenlemeler yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, bazı ilçe müftüleri için özel düzenlemeler yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2018 07:38, Son Güncelleme : 11 Nisan 2018 17:24
Diyanet, bazı ilçe müftüleri için özel düzenlemeler yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde 11 Nisan 2018 tarihi itibariyle bazı değişiklikler yaptı. Düzenlemede bazı ilçe müftüleri için özel düzenlemeler yapıldı. Ayrıca şube müdürleri ve vaizlerin ilk dfa 3. ve 4. sınıf il veya bu ile bağlı ilçelere atanabileceği yönündeki uygulama kaldırıldı.

İŞTE YAPILAN DÜZENLEMELER

DÖRDÜNCÜ SINIF İLÇE MÜFTÜLERİ İÇİN DÜZENLEME

Eski Madde

Madde 22 - (1) 36 ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendi hükmü saklı kalmak üzere bütün grup ve sınıflarda hizmet süresi asgari üç, azami beş yıldır. Hizmet gerekleri bakımından azami hizmet süresini tamamlayan personelin görev süresi bir yıl, vaizlerde ise üç yıl uzatılabilir.

Yeni Madde

MADDE 1 - 15/4/2015 tarihli ve 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) 36 ncı maddenin birinci fıkrasının (d) bendi hükmü saklı kalmak üzere bütün grup ve sınıflarda hizmet süresi asgari üç, azami beş yıldır. Ancak, ilçe müftülerinin dördüncü sınıf ilçelerdeki asgari hizmet süresi iki yıldır. Hizmet gerekleri bakımından azami hizmet süresini tamamlayan personelin görev süresi bir yıl, vaizlerde ise üç yıl uzatılabilir."

DEĞERLENDİRME

Dördüncü sınıf İlçe müftüleri için özel düzenleme yapılmış ve bu ilçelerdeki asgari süre 2 yıl olarak belirlenmiştir. Yönetmeliğe göre, il müftüleri, il müftü yardımcıları, vaizler, şube müdürleri, ilçe müftüleri için grup hizmet süreleri şartı yer almaktadır.


SINIF HİZMETİNE TABİ PERSONEL İÇİN AİLE VE SAĞLIK DURUMU MAZERETİ UYGULANABİLECEK

Eski Madde

Grup ve sınıf hizmetinde atama yeri ve yer değiştirme genel şartları
Madde 22- (2) Sınıf hizmetine tabi personelden, bir ilde asgari veya azami hizmet süresini tamamlayanlar, çalışmadıkları sınıflardaki asgari hizmet sürelerini diğer illerde tamamlamadan son görev yaptığı ilin ilçelerine atanamazlar.

(3) Grup veya sınıf hizmetine tabi olarak il ve ilçelere ilk defa ataması yapılan personel bu yerlerdeki asgari görev süresini tamamlamadan 38 inci maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan hükümlerden yararlanamaz, görevlerinden feragat ederek durumlarına uygun diğer kadrolara ya da öğrenimle ihraz ettikleri kadrolara atanmayı talep etmeleri halinde 38 inci maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan hükümlerden yararlanabilirler. Bayan vaizler hakkında bu Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan, aile birliği mazereti sebebiyle yer değiştirme isteğinde bulunabilmek için ayrıca eşlerin aynı seviyede veya daha üst bir görevde bulunmaları gerektiğine ilişkin hüküm uygulanmaz.

Yeni Madde

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

DEĞERLENDİRME

İl müftüleri, il müftü yardımcıları, vaizler, şube müdürleri, ilçe müftüleri için sağlık ve eş durumu mazaretine bağlı yer değiştirmelerdeki bazı sınırlamalar kaldırılmıştır.


BAZI İLÇE MÜFTÜLERİ, 6 YILINI DOLDURMASA DA, 1 VE 2. SINIF İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNE ATANABİLECEK

Eski Madde

Madde 25 - (1) İlçe müftülerinin atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a) İlk defa dördüncü sınıf ilçeye atanır. Buradaki asgari hizmet süresini tamamlayan ilçe müftüsü üçüncü sınıf ilçeye atanabilir.

b) İlçe müftüsünün ikinci veya birinci sınıf ilçelere atanabilmesi için, daha alt sınıf ilçelerde toplam altı yıl ilçe müftülüğü yapmış olması esastır.

c) Bütün sınıflarda asgari hizmet süresini tamamlayan ilçe müftüsü, görev yapmadığı ilçelere atanabilir.

Yeni Madde

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

"b) İkinci veya birinci sınıf ilçelere müftü olarak atanabilmek için daha alt sınıf ilçelerde ilçe müftüsü olarak veya ilçe müftülüğü ile beraber il müftü yardımcısı olarak toplam altı yıl görev yapmış olmak esastır."

DEĞERLENDİRME

İlçe müftülerinin ikinci veya birinci hizmet sınıflarına atanabilmeleri için istisnai düzenleme yapılmıştır. Buna göre ilçe müftülüğü yanında, il müftü yardımcısı olarak 6 yıl görev yapanlar da 1. ve . sınıf ilçelere atanabilecek. Ayrıca bütün sınıflarda asgari hizmet süresini tamamlayan ilçe müftüsünün, görev yapmadığı ilçeye atanabileceği yönündeki sınırlama kaldırılmıştır.


ŞUBE MÜDÜRÜ VE VAZİLERİN İLK DEFA 3 VE 4. SINIF İL VEYA BU İLE BAĞLI İLÇELERE ATANABİLECEĞİ YÖNÜNDEKİ UYGULAMA KALDIRILDI

Eski Madde

Madde 26 - (1) Taşra teşkilatında şube müdürlerinin atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a) İlk defa dördüncü veya üçüncü grupta yer alan illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerinden birine atanır. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan şube müdürü, ikinci veya birinci grupta yer alan illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerine atanabilir.

b) Bütün gruplarda yer alan illerde veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerinde asgari hizmet süresini tamamlayan şube müdürü, grup veya sınıfına bakılmaksızın daha önce görev yapmadığı illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçesine atanabilir.

(2) Vaizlerin atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a) İlk defa dördüncü veya üçüncü grupta yer alan illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerinden birine veya birinci ve ikinci grup illerin birinci ve ikinci sınıf dışındaki ilçelerine atanır. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan vaiz ikinci, azami hizmet süresini tamamlayan vaiz birinci grupta yer alan illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan birinci veya ikinci sınıf ilçelerine atanabilir. Aile İrşat Bürolarında görev yapmak üzere atanan vaizler ile cezaevi vaizi atamalarında bu bent hükümleri uygulanmaz.

b) Bütün gruplarda yer alan il veya bu illerin ilçelerinde asgari hizmet sürelerini tamamlayanlar, grubuna bakılmaksızın daha önce görev yapmadığı, vaiz veya cezaevi kadrosu bulunan illere veya bu illerin ilçelerine atanabilir.

Yeni Madde

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 26 - (1) Taşra teşkilatında şube müdürlerinin atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a) İlk defa grubuna bakılmaksızın bütün illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerinden birine atanır. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan şube müdürü, diğer gruplarda yer alan illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerine atanabilir.

b) Bütün gruplarda yer alan illerde veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerinde asgari hizmet süresini tamamlayan şube müdürü, grup veya sınıfına bakılmaksızın daha önce görev yapmadığı illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçesine atanabilir.

(2) Vaizlerin atama ve yer değiştirme işlemleri aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a) İlk defa grubuna bakılmaksızın bütün illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerine atanır. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan vaiz, nüfus yoğunluğu ve hizmet ihtiyacı dikkate alınarak diğer gruplarda yer alan illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerine atanabilir. Aile İrşat Bürolarında görev yapmak üzere atanan vaizler ile cezaevi vaizi atamalarında bu bent hükümleri uygulanmaz.

b) Bütün gruplarda yer alan il veya bu illerin ilçelerinde asgari hizmet sürelerini tamamlayanlar, grubuna bakılmaksızın daha önce görev yapmadığı, vaiz veya cezaevi vaizi kadrosu bulunan illere veya bu illerin ilçelerine atanabilir."

DEĞERLENDİRME

Şube müdürleri ve vaizlerin ilk defa 3 ve 4. sını grupta yer alan illere veya bu illerin ilçelerine atanması gerektiği yönündeki uygulama kaldırıldı.

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin eki II Sayılı Listenin 4. Sınıf İlçeler bölümüne Aksaray Sarıyahşi satırından sonra gelmek üzere Aksaray Sultanhanı ve Artvin Yusufeli satırından sonra gelmek üzere Artvin Kemalpaşa ilçeleri eklenmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber