Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları, kararname bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi yardımcısı olarak göreve başlayan ve yeterliliklerini alarak müfettiş olanlar 7 yıldır kararname bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2018 10:44, Son Güncelleme : 12 Nisan 2018 10:46
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları, kararname bekliyor

Avukat, Mühendis, Doktor, Mimar,İİBF mezunu gibi çok çeşitli mesleki eğitim ve alt formasyona sahip 435 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi yardımcısı, İş Teftiş Kurulu bünyesinde mesleğe başlayalı yaklaşık 7 yıl olmasına rağmen hala müfettiş yardımcısı olarak gerek 4857 sayılı İş Kanunu gerekse 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı yönünden ülkenin dört bir yanında ailesinden ve evinden ayrı olarak denetim görevlerini yerinde ifa ediyorlar.

Memurlar.net sitesinde 9 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan 'İş Müfettiş Yardımcıları Bakan Soyluyu Bekliyor' başlıklı haberde, 22 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan '3 Yıldır Atama Kararnameleri İmzalanmıyor' başlıklı haberde ve 2 Kasım 2017 tarihinde yayınlanan '3 Bakan Geldi Geçti Müfettiş Yardımcıları Hala Atama Bekliyor' başlıklı haberlerde de yeterlilik sınavında başarılı olan ve mülakat sonuçları açıklanan iş müfettiş yardımcılarının atama beklediği, müfettiş yardımcılığı süreci kanunen 3 yıl olarak belirlenmişse de göreve başlayalı 7 yıl olan müfettiş yardımcılarının mağdur olduğu dile getirilmiştir.

Trabzon 6. Olağan il kongresinde vatandaşlara seslenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan: -'Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum, sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var' diyerek bürokrasinin ağır işlemesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir.

29.03.2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2018/28 sayılı kararla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında 2014 yılında göreve başlayan müfettiş yardımcılarının, 31.03.2018 tarihli resmi gazetede yayınlanan 2018/61 sayılı kararla Kültür ve Turizm Bakanlığında 2014 yılında göreve başlayan müfettiş yardımcılarının YETERLİLİK SINAVLARININ ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMEDEN Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İlgili Bakanın imzası ile müfettiş olarak atandığı ilan edilmiş olup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettiş Yardımcıları yeterlilik sınavının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen müfettişliğe atama işleminin gerçekleşmesini bekliyor.

Yapılan bu atamalar, ilgili Bakanlıklar, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarında idarenin gerekliliği olan iş ve işlemler ivedi bir şekilde yapılarak sonuçlandırıldığını, sorumluluk alarak idarenin iş yükünü azaltan bürokratların varlığını gösteriyor.

435 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi yardımcısı da artık hem unvan hem de maddi kayıplarının son bulmasını umut ediyor..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber