'OHAL yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesini engelliyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesini engellediğini savundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2018 15:37, Son Güncelleme : 16 Nisan 2018 16:18
'OHAL yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesini engelliyor'

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta CHP teşkilatları tarafından OHAL'i protesto için oturma eylemleri düzenlendi.

Manisa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Özel ile partililer katıldı.

Özel, yaptığı açıklamada OHAL'in 45 gün sürmeyeceği iddiasıyla başlatıldığını ancak 21'inci ayını doldurduğunu belirterek, "2 gün sonra OHAL'i bir kez daha uzatacaklar ve bu uzatmayla Türkiye 2 yıl OHAL ile yönetiliyor olacak. Yabancı yatırımcı gelsin diyorlar. Bir uçağın Türkiye'ye doğru geldiğini düşünelim. OHAL'i ilan etmek gece karanlığında uçağın ineceği havaalanının elektriklerini kapatmak demektir. Önünü göremeyen yatırımcı gelmez." dedi.

- İzmir'deki eylem

İzmir'de Konak Meydanı'nda düzenlenen eyleme CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Tuncay Özkan ve Lale Karabıyık, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, milletvekilleri Zeynep Altıok, Atila Sertel, Ali Yiğit ve Mustafa Balbay ile ilçe belediye başkanları katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yaptığı basın açıklamasında ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini, ilan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen uygulamanın insan haklarını, ifade özgürlüğü ve protesto eylemlerini baskılamayı amaçladığını öne sürdü.

- Denizli'deki eylem

Denizli'de de Bayramyeri Meydanı'ndaki oturma eylemi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı'nın katılımıyla yapıldı.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, yaptığı açıklamada, 16 Nisan referandumunun üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. 21 aydır süren OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL'e son verilmelidir." diye konuştu.

CHP teşkilatlarının farklı illerde organize ettiği oturma eylemi, Uşak'ta 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda, Aydın'da da Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber