Cinayeti Apple Watch çözdü

57 yaşındaki Avustralyalı Myrna Nilsson'ın cinayetine dair detayları Apple Watch ortaya çıkardı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Nisan 2018 21:57, Son Güncelleme : 16 Nisan 2018 21:56
Cinayeti Apple Watch çözdü

Cinayet 2016 yılında gerçekleşmişti. 57 yaşındaki Myrna Nilsson sopa ile aldığı darbeler sonucu öldürülmüş ve bağlı bir şekilde sokakta bulunmuştu. 57 yaşındaki kadının yeğeni Caroline Nilsson, polise verdiği ifadesinde, yaşlı kadının trafikte bir grup adamla tartıştığını ve o adamlar tarafından eve kadar takip edildiği yönündeydi. Eve gelen polislere çelişkili ifadeler veren Caroline Nilsson, yaşlı kadını öldürmekle suçlanmıştı.

Caroline Nilsson'un anlattıklarına göre öldürülen yaşlı kadın, saldırganlar ile 20 dakika boyunca tartışmış ve cinayet günü saat 19:13'e kadar hayattaymış. Fakat 57 yaşındaki kadının kolunda bulunan Apple Watch, olayın tam aksi yönünde veriler gösteriyordu.

Savcı Carmen Matteo, yaşlı kadının kolundaki nabız ölçme özelliği olan Apple Watch verilerini mahkemeye sundu. Çünkü öldürülen kadının olay anında yaşadığı heyecandan dolayı artan kalp atışı ve öldükten sonra saatin nabız ölçümü yapamayışı gibi veriler, Caroline Nilsson'un anlattığı saatlerle uyuşmuyordu.

Davayı gören hakim Oliver Koehn'in Apple Watch verisini delil olarak kabul etmesiyle, cinayeti planlayanın öldürülen yaşlı kadının yeğeni Caroline olduğunu ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber