FETÖ'nün hücre evleri operasyonunda 11 kişiden 7'si tutuklandı

Örgütün hücre evlerine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2018 12:34, Son Güncelleme : 17 Nisan 2018 12:35
FETÖ'nün hücre evleri operasyonunda 11 kişiden 7'si tutuklandı

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) hücre evlerine yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün hücre evlerine yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan A.K, H.P, M.C.Ö, C.Ç, T.B, Ş.H.Ş. M.G, A.E, V.D, M.K. ve A.D'nin savcılık sorguları tamamlandı.

Nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden M.C.Ö, A.D, A.K, Ş.H.Ş, T.B, H.P. ve A.E. tutuklandı, diğer 4'ü ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

- Süreç

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6 Nisan'da yapılan açıklamada, Gebze ilçesinde hücre evi olduğu değerlendirilen 4 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 11 şüphelinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Gözaltına alınan kişilerden A.K, H.P, M.C.Ö. ve C.Ç. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kararı bulunduğu ve A.K. ile H.P'nin sahte kimlik taşıdığı tespit edildiği aktarılan açıklamada, T.B, Ş.H.Ş. ve M.G'nin ise örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı, A.E, V.D. ve M.K'nin örgüt üyelerinin saklanmasına yardım ettiği ve A.D'nin örgütle ilgili yürütülen bir soruşturmanın şüphelisi olduğu kaydedilmişti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, dün adliyeye sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber