Alaçatı ve Ot Festivali

Furkan Kumkaya memurlar.net için yazdı. Alaçatı ve ot festivali

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Nisan 2018 14:25, Son Güncelleme : 17 Nisan 2018 14:32
Alaçatı ve Ot Festivali

Alaçatıdan bahsetmeden önce, Ot festivali nedir, neler vardır onlardan bahsedelim.

9. Alaçatı Ot Festivali

Alaçatıda artık gelenekselleşen ve her sene daha da gelişen bir etkinlik ot festivali. Çevre iller başta olmak üzere, her yerden onlarca misafir gelmekte.

İzmir çevresinde yetişen yüzlerce ottan, buranın güzel insanları yıllarca yemekler, mezeler, hamur işleri yapmış. Peynirleri, zeytinyağları ile de harmanlanan onlarca yemek mevcut. Yemek yemek için, kurulan stantlardan bir karma yapıp çevredeki kafelerde içecek ile birlikte bir menü hazırlayabilirsiniz. Geleneksel yemeklerin yanı sıra "kumru" da yemeden dönmek olmaz.

Ot festivali rengarenk sokaklar ve sıcacık insanlar ile birlikte 3 gün boyunca bu yılda bizlerleydi.

Alaçatı

Alaçatı, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı rengarenk çiçeklerle dolu bir yer. Her yerden asmalar, renkli panjurlar, taş sokaklar sizi adeta bir film setinde gibi hissettiriyor.

Şehir butik otellerden oluşuyor. Başarılı bir yerleşim sistemi sayesinde göz zevkinizi bozacak biryer göremiyorsunuz.

Şehirde yemek yemek için birbirinden güzel yerler mevcut. Hepsi sizi evinizde hissettiriyor.

Tatlı olarak Alaçatı Muhallebisini artık hepimiz biliyoruz ama bir de dondurmalarından bahsetmek gerek. Kumrunun üstüne, şöyle güzel bir "kızarmış dondurma" tavsiye ediyorum. Diğer bir tercih ise Rumeli Pastahanesi'nde "Damla Sakızlı" dondurma. Damla sakızına adını biz verdik gibi iddialı bir sloganları var.

Alaçatı'ya ulaşım için ise sivil aracınız için otoban mevcut. Uzaktan gelecek olanlar için. Havaalanından geçmeniz gerekiyor. Alaçatı' ya 85 km mesafede biraz uzak kalıyor ama uçak ile geldiğinizi hesaba katarsanız huzura ulaşmadan önceki bu yolculuk her şeye değecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber