OHAL Komisyonu ne kadar detaylı inceleme yapıyor?

OHAL Komisyonunun bir ret kararı üzerinden ne kadar ayrıntılı inceleme yapıp yapmadığını analiz ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2018 14:08, Son Güncelleme : 30 Nisan 2018 17:07
OHAL Komisyonu ne kadar detaylı inceleme yapıyor?

Aşağıda OHAL Komisyonunun bir ret kararı bulunmaktadır.

Komisyonun baktığı dosyada, 4 adet FETÖ tespiti incelenmiştir.

Bank Asya tespiti:
Kayıtlara göre başvurucu 19/2/2015 tarihinde 1200 TL, 16/3/2015 tarihinde 1200 TL Bank Asya'ya para yatırmış görünmektedir. Kararın tespitler bölümünde, Bank Asya'da 31/12/2013 tarihinde sıfır TL olduğu belirtilmiştir. Oysaki başvuru ile yaptığımız görüşmede, 31/12/2013 tarihinde Bank Asya'da bir hesabı olmadığını ifade etmektedir. Başvurucu, Bank Asya'ya Devlet tarafından kayyum atanması sonrasında hesap açtığını belirtmekte, hesabın BES hesabı olduğunu vurgulamakta ancak komisyonunun bu detayı görmediğine dikkat çekmektedir. Gerçekten de Bank Asya'ya Şubat 2015 tarihinde kayyum atanmıştır.

FETÖ'ye müzahir şirkette çalışmış olmak:
Kararın tespitler bölümünde, başvurucunun 2009 yılında FETÖ'ye müzahir şirkette 50 günlük çalışması bulunmaktadır. Başvurucu engelli olduğunu, 2009 yılında İŞKUR'a kayırlı olduğunu bu şirkette çalışmadığını, araştırma yaptığında dönemin Şırnak İŞKUR yetkilisinin, engelli çalıştırmadığından bu şirketin ceza yememesi için, kendisini bu şirkette kayıtlı gösterdiğini belirtmektedir. Bu şirket tarafından kendisine yapılan bir maaş ödemesi olmadığını belirten başvurucu, o tarihte engelli maaşı almasına rağmen maaşının da kesilmediğini belirtmektedir. Başvurucu, komisyonun bu detayları araştırmadığını belirtmektedir.

Bylock tespiti:
Başvuru her ne kadar Bylock kullandığı belirtilmesine rağmen bu programı kullanmadığını, 9 aylık tutukluluktan sonra mahkeme hakiminin de başkaca bir delil olmadığı için kendisini tahliye ettiğini belirtmiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumunun İMEİ numarasına ait cep telefonunu, Siemens A70 olarak gösterdiğini bu telefonun tuşlu telefonu olduğunu belirtmesine, ayrıca 11 sinyale ait verilerin 2015 yılına ait olmasına rağmen komisyonun Bylock'la ilişkili hiçbir tartışmaya girmediğini ve Emniyet kaydının esas alındığını belirtmektedir. Başvurucuyla ilgili olarak Savcılığın yaptığı bilirkişi incelemesinde, 44.166.164.181 nolu hedef IP'nin yanıt vermediği tespiti yer almıştır.

692 sayılı KHK
Başvurucu 692 sayılı KHK ile ihraç edildiğini, komisyonun daha 672 sayılı KHK ile ihraç edilen 30 bin kişiyi incelememişken neden öncelikli olarak kendi dosyasını incelediğini anladığını belirtmektedir. Başvuru bir kaç içinde mahkemesinin sonuçlanacağını eğer bir komisyon bir iki ay dahja beklemiş olsaydı, beraat kararıyla birlikte komisyonun karşısına çıkacağını ifade etmektedir.

Başvurucunun memurlar.net'e yaptığı açıklamalar ve gere bank asya gerek FETÖ'ye müzahir şirket gerekse de Bylock'a ilişkin açıklamaları, komisyon raportörlerinin detaylı inceleme yapmadıkları izlenimini doğurmaktadır. Her bis dosya bir ailenin hayatını etkileyeceği için raportörlerin daha titiz olmaları gerekmektedir.

Memurlar.net'in notu: OHAL Komisyon kararlarınızı 0 532 540 0 590 nolu memurlar.net Whatsapp hattına da gönderebilirsiniz. Karardaki kişisel bilgiler çıkarılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber