İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Gül aday olacak mı sorusuna Yıldırım ve Erdoğan'dan yanıt

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı'na Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, "Bunu Abdullah Gül'e sormak daha iyi olur" yanıtını verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2018 19:46, Son Güncelleme : 23 Nisan 2018 20:58
Gül aday olacak mı sorusuna Yıldırım ve Erdoğan'dan yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, bugün TBMM Genel Kurulunda yaşanan tartışmaya ilişkin, "Ben yalana karşı çok titizim. Her şeyi hoş görebilirim ama gözümün içine baka baka yalan söyleyenlere asla müsamaha gösteremem." dedi.

Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, TBMM'nin 98'inci açılış yıl dönümü dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı.

Başbakan Yıldırım, bir basın mensubunun, CHP'nin, partiden 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılmasını "demokrasinin gereği" olarak değerlendirdiğini hatırlatılması üzerine, "Yersen" ifadesini kullandı.

Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda bugün yaşanan tartışmaya ilişkin, "Ben yalana karşı çok titizim. Her şeyi hoş görebilirim ama gözümün içine baka baka yalan söyleyenlere asla müsamaha gösteremem." diye konuştu.

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti adına söz alan Nuri Okutan kürsüye çıkmadan önce salondan ayrılmanızı eleştirdi." yönündeki bir soruya Binali Yıldırım, "Nezaketi bize öğretecek olanlar önce kendileri nezaketli iş yapsınlar. Başkalarının adamlarıyla iş yapmasınlar." şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım, "Sizce Sayın Erdoğan'ın karşısına Sayın Abdullah Gül ortak çatı adayı olarak çıkar mı?" şeklindeki soru üzerine, "Sayın Abdullah Gül'e sorarsanız daha doğru olur." cevabını verdi. Ardından, "Sizi nasıl etkiler?" sorusuna da Başbakan Yıldırım, "Olasılıklara göre amel edilmez." karşılığını verdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini ilişkin, "Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi bizim için gerçekten bir felaket" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini ilişkin, "Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu. Parlamentomuzun bu duruma düşmesi bizim için gerçekten bir felaket. Ama 24 Haziran'da benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Bu işin çözüm yeri sandıktır. 24 Haziran'da gereken dersi alacaklardır. Önce hep sandık sandık sandık dediler şimdi de baskın seçim diyorlar. Siz istediniz. Şimdi niye baskın seçim diyorsunuz? Er meydanı dediniz buyrun meydan. Benim daha 1.5 senem vardı. 1.5 sene daha ben bu makamda durabilirdim. Sen zaten yenilgi yenilgi alıştın bu işe. Tek maharetin kongreleri iyi kazanıyorsun. Sandıklarda her zaman kaybediyorsun" dedi.

'Abdullah Gül aday olacak mı?' sorusuna Erdoğan, "Bunu ona sorun" yanıtını verdi. Erdoğan, "YSK kararını cumartesi verse bu 15'ler olayı olmazdı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber