İşte Emniyet'teki terfi listesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın Başkanlığı'nda toplanan ?Emniyet Yüksek Değerlendirme Kurulu?, bir üst rütbeye terfi edecek Emniyet mensuplarını belirledi. En çok sorun 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'nde yaşandı, terfi etmeye aday 425 müdürden, ancak 110'u 1. sınıf Emniyet Müdürü olabildi.

 

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal başkanlığında bir üst rütbeye terfi edecek Emniyet mensuplarını belirlemem amacıyla yapılan ve üç gündür devam eden ?Emniyet Yüksek Değerlendirme Kurulu? çalışmalarını tamamladı ve terfi edecek müdürleri belirledi. En büyük sorun, kadro yetersizliği nedeniyle 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfilerde yaşandı. Genel Müdür Köksal'ın son anda aldığı 29 ek kadroyla, terfi bekleyen 425 müdürden ancak 110'u 1. Sınıf Emniyet Müdürü olabildi.

 

TERFİLERİ BELİRLEYEN KURUL

 

Emniyet mensuplarının merakla ve heyecanla beklediği ?terfi listesi?ni ilk kez ?hurriyet.com.tr? açıklıyor. Genel Müdür Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlığındaki Yüksek Değerlendirme Kurulu'nda  Genel Müdür Yardımcıları Emin Aslan,  Necati Altıntaş, Mehmet Tokgöz, Mustafa Gülcü, Teftiş Kurulu Başkanı Ali Kolat, Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, APK'yı temsilen Tuncay Yılmaz, Adnan Eser ve Naciye Ekmekçibaşı görev  aldı. Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er raporlu olduğu için toplantılara katılamadı. Komisyona Emniyet mensuplarının oylarıyla temsilci olarak seçilen üye Cevdet Saral ise milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifa ettiği için yerine yedek üye Naciye Ekmekçibaşı kurula katıldı.

 

SON GÖREVLERİNDEKİ SİCİLLERİ

 

Emniyet'te değerlendirme yapılırken, terfi için Değerlendirme Kurulu'na giren personelin, önceki sicilleri değil, son görevindeki aldığı ceza ve soruşturmaları dikkate alındı. Böylece, Emniyet müdürlerinin önceki dönemlerdeki dosyalarındaki bilgiler değerlendirme dışı tutuldu.

 

 Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde adı ?bilgileri aranan kişiye sızdırdığı? öne sürülen ve bu yüzden görev yeri değiştirilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü de, bu düzenlemeden yararlanıp terfi edenler arasında yer aldı.

 

 

425 ADAYDAN, 110'UNA TERFİ

 

Emniyet Amirliği'nden 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne, 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'nden 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne, 3. Sınıf Emniyet Müdürlerinden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfiler de  soruşturması devam eden, ya da ceza almış personel dışındakilerin terfileri kadro sorunu yaşanmadığı için gerçekleştirildi.

 

Örneğin 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'nden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etmeleri için değerlendirmeye giren 200 kişiden 196'sı, 4. sınıf Emniyet Müdürlerinden değerlendirmeye giren 111 Emniyet müdüründen 103'ü, Emniyet Amirliğinden 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmek için değerlendirmeye giren 433 kişiden 418'inin terfisi gerçekleştirildi.

 

1. sınıf Emniyet Müdürlüğü için kadronun sınırlı olması yüzünden, terfi sırası gelen 2. Sınıf Emniyet Müdürlerinden 425 adaydan, ancak 110'u terfi edebildi. Daha önce 81 müdürün terfisi için kadro bulunurken, Genel Müdür Oğuz Kağan Köksal'ın girişimleri sonucu 29 ek kadro alınabildi ve böylece terfi edenlerin sayısı da 81'den 110'a yükseltildi.

 

Emniyet amirleri ve Emniyet müdürlerinden ?değerlendirme kurulu?na terfi için giren tüm adayların sayısı 1.169 olurken, bunlardan 827'sinin terfisi gerçekleşti, çoğunluğu 2. Sınıf Emniyet Müdürü olmak üzere 342 kişi ise terfi edemedi.

 

Komiser Yardımcılığından Komiserliğe, Komiserlikten Başkomiserliğe, Başkomiserlikten Emniyet Amirliği'ne terfi edeceklerin durumu da Personelden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş'ın başkanlığında toplanacak ?Terfi Komisyonu?nda yarından itibaren görüşülecek. 

 

KİMLER TERFİ ETTİ?

 

Geleceğin il Emniyet müdürleri, genel müdür yardımcıları, daire başkanları 1. sınıf Emniyet müdürleri arasından seçilecek.

 

Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Cengiz Zeybek,  Arşiv Dairesi Başkan Yardımcısı Şerafettin Sağlam, Kaçakçılık Dairesi Başkan Yardımcısı Ömer Aydın, Kriminal Laboratuar Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın terfi edenler arasında bulunuyor. Ankara'da gerçekleştirilen Tandoğan mitinginin önlemlerini başarıyla uygulayan, polisin nazik tutumuyla halkın sempatisini kazanmasında Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'la birlikte büyük emeği olan Çevik Kuvvetten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Sökelen de terfi etti. Ankara Esenboğa Havaalanı Emniyet Müdürü Akın Kılavuz, Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurahman Yılmaz da rütbelerine birer yıldız daha takmaya hak kazandı.

 

 İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılarından Yaşar Güngör Şahin, Cengiz Pınarbaşı, Şükrü Pekgil, Tuncer Fatih Bayar, Hakan Aydın Türkeli, İbrahim Bıçakçı, Süleyman Ekici, Ömer Yanık, Manisa Emniyet Müdür Yardımcıları İbrahim Çelik ve Fikri Özsoy, Diyarbakır Müdür Yardımcılarından Sümer Özkan, Halil Çatıkkaş, İbrahim Bülent Tuncel, Yozgat Polis Okulu görevlilerinden Türkan İnce, İsmail Güneş, Şükrüye Yılmaz da yükselenler arasında.

2. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi olanlar

3. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi olanlar

4. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi olanlar

Emniyet Amirliği rütbesinden 4. sınıf Emniyet müdürlüğüne terfi edenler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber