İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

PTT'nin 5 bin kişilik ilanda yaptığı 8 değişiklik

PTT A.Ş. 5 bin kişilik ilanda 8 yeni düzenleme yaptı en çok tepki toplayan ikamet etme süresi düzenlemesi de kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mayıs 2018 20:30, Son Güncelleme : 10 Mayıs 2018 21:44
PTT'nin 5 bin kişilik ilanda yaptığı 8 değişiklik

PTT A.Ş. 5 bin kişilik personel alım ilanında bugün bazı değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliklerin en dikkat çekici yönü ise 1 yıl ikamet etme şartı arayan düzenlemenin kaldırılması oldu.

İŞTE 8 BAŞLIKTA YAPILAN YENİ DÜZENLEME

1) Adayların MERNİS adresinin bulunduğu İl'e başvuru yapabileceklerdir. İkamet süresi aranmayacaktır.

2) Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun Psikometrik İnceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Bu düzenleme özellikle psikolojik sorunlu kişilerin gişe memuru olmaması amacıyla getirildi.

3) Şirketimizde görev yapan personelden, personel alımı genel ve özel şartları taşıyanlar görev yaptığı unvan dışında diğer unvanlar için başvuru yapabilecektir

4) Postacı ile Postacı (PTT'de Çalışan Firma Elemanı) pozisyonlarına başvuran ve atanmaya hak kazanan adaylardan en az B ile A2 sürücü belgeleri evrak teslim süresi içerisinde istenecektir.

5) Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık) pozisyonlarına başvuran ve atanmaya hak kazanan adaylardan SEGEM Teknik Personel Yeterlilik Belgesi evrak teslim süresi içerisinde istenecektir.

6) İstenecek belgelere;

m. Yabancı Dil Sınavı Belgesi (Avukat, Mimar, Mühendis pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 60 (Altmış) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge) eklenmiştir.

n. Yabancı Dil Sınavı Belgesi (PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için yabancı dil sınavının (YDS ve YÖKDİL Sınavı 2016,2017 veya 2018) asgari 70 (Yetmiş) puana aldığına dair veya dil yeterliliği bakımından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belge) eklenmiştir.

7) İstenecek belgelerden; "Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuranlardan, Mernis adresinin bulunduğu İl'de en az bir yıl ikamet ettiğini gösterir Nüfus Müdürlüğünden alınan onaylı belge," ibaresi kaldırılmıştır.

8) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonu ilave edilmiş ve söz konusu pozisyona başvuracak 72 bölüm belirlenmiştir. ( İİBF'den Kamu Yönetimi, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olanlar da başvuru yapabilecektir.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber