İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üniversite 3. sınavda okuyanlar, KPSS'ye başvurabilecek mi?

ÖSYM'nin yayımladığı 2018 KPSS Kılavuzuna göre üniversitelerin 3. sınıflarında okuyan öğrencileri 2018 KPSS Lisans sınavına başvurabilecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mayıs 2018 19:27, Son Güncelleme : 11 Mayıs 2018 20:26
Üniversite 3. sınavda okuyanlar, KPSS'ye başvurabilecek mi?

Yeni bir KPSS sınavına başvuru süreci başladı. Başvurular 11 ila 21 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Kılavuz için tıklayınız.

2018 KPSS Kılavuzunda, başvurulara ilişkin olarak şu açıklama yer almaktadır:

"1.4 2018-KPSS LİSANS sadece lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olanlar içindir. Bu kılavuz, sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır. Bir lisans programından 21 Mayıs 2018 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS'ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebileceklerdir. Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS'ye girmeleri mümkün değildir. KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacaktır."

Diğer taraftan, KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav puanlarından oluşlan B Grubu sınavları iki yılda bir yapılmaktadır. Yani 2019 yılında B grubuna yönelik kadrolar için KPSS sınavı olmayacaktır.

Dolaysıyla, bugün itibariyle üniversite 3. sınıfta okumakta olup da, 2019 yılında mezun olacak adaylar KPSS'ye lisans düzeyinde girebilirler. Ancak bu adaylar KPSS Lisans puanlarını mezun olduktan sonra kullanabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber