Mobilyacılar KDV indirimi istiyor

MOSFED Başkanı Güleç, "Sektörün canlanması, satışlarımızın artması için mobilyada KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini istiyoruz. Bu hem tüketiciye hem de üreticiye yarar" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2018 15:36, Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018 15:39
Mobilyacılar KDV indirimi istiyor

Mobilya satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri, bu indirim sayesinde satışların yüzde 35-40 civarında artarak 50 milyar lirayı aşabileceği görüşünde birleşiyor.

Gayrimenkul sektöründe 150 metrekare ve üzeri konut satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi sonrası mobilyacılar da geçen yıl mobilya satışlarındaki KDV indiriminin tekrar getirilmesini istiyor.

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, geçen yıl şubat-eylül döneminde mobilyada KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle iç satışların yüzde 36-37 arttığını söyledi.

Sektörde çok ciddi bir canlılık yaşandığını, bunun ihracata da olumlu yansıdığını anımsatan Güleç, 2017'de 2,7 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını aktardı.

Güleç, bu indirimin sektörü canlandırdığını, satışları ve istihdamı artırdığını kaydederek, 8 aylık sürede mobilyada KDV indirimi sayesinde doğrudan ve dolaylı olarak ek 100 bin istihdam sağlandığını bildirdi.

Konut sektöründeki yaşanan durgunluğun aşılması için yapılan çalışmalardan ve hükümetçe sağlanan teşviklerden bahseden Güleç, bu durgunluğun bir benzerini de mobilya sektörünün yaşadığını ifade etti.

Güleç, mobilyada ham maddeye çok ciddi zamlar geldiğini belirterek, "Bunu hızlı satışla telafi edebiliriz. Bu yüzden hem sektörün canlanması, hem satışlarımızın artması için mobilyada KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini istiyoruz. Bu hem tüketiciye hem de üreticiye yarar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber